«Skal vi danse»-Linneas spøk om selvmord falt ikke i god jord 

– Jeg håper jeg ikke ryker ut med en gang, for da har jeg ingenting å gjøre, forklarer Linnea Myhre.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

«Skal vi danse» feirer sin tiende sesong med en jubileumssending lørdag kveld. Her blir det et gjensyn med mange av de tidligere deltakerne i danseprogrammet.

Linnea Myhre er en av årets kjendiser som blir å se på parketten denne høsten. 

Vier all tid til «Skal vi danse»

I forkant av premieresendingen er hun veldig spent på å få se de nye kulissene for aller første gang. 

SKAL VI DANSE 2014: Linnea Myhre sammen med dansepartner Alexander Svanberg.
SKAL VI DANSE 2014: Linnea Myhre sammen med dansepartner Alexander Svanberg.

– Jeg gleder meg til å se studio, men jeg skal ikke gjøre så mye annet enn å se presentabel ut, tilføyer hun.

Hun tror det blir både gøy og tidkrevende å være med i «Skal vi danse», sistnevnte er uansett ikke et problem, mener hun. 

– Jeg har mye tid. Jeg har viet all min tid til dette, så jeg håper bare at jeg ikke ryker ut med en gang, for da har jeg ingenting å gjøre, tilføyer Linnea.

– Ikke morsomt

Den tidligere bloggeren er hyllet for sin åpenhet om psykiske lidelser, og i 2012 gav hun ut boka «Evig søndag» som blant annet beskriver sin depresjon og spiseforstyrrelse. Linnea legger ikke skjul på at hun kommer til å bli veldig skuffet dersom hun ryker ut tidlig i programmet. 

– Jeg sa til han «Skal vi danse»-psykologen at jeg tar livet av meg dersom jeg ryker ut, men det var ikke så morsomt tydeligvis. Jeg skal ikke gjøre det, men jeg bare håper at jeg ikke går ut med en gang, for da må jeg finne på noe annet, sier forfatteren. 

Overraskende enkelt

Hittil synes hun at dansetreningen har vært overraskende lite vanskelig.

– Det har vært litt enkelt, for jeg har en veldig enkel dans, men jeg har i hvert fall ikke blitt svett, da. Det har overrasket meg litt. Men det er jo tøft selvfølgelig, og når du kommer på tredje dansetimen, greier jeg ikke å ta inn mer informasjon. Da må jeg bare si at vi sees i morgen, sier hun. 

Til tross for litt kommunikasjonsproblemer er hun veldig fornøyd med kjemien mellom henne og dansepartner Alexander Svanberg.

– Den er fin, men han skjønner ikke hva jeg sier fordi han er svensk. Det er kanskje til det beste av og til. Men vi har det veldig gøy, altså. Han er veldig profesjonell og veldig tålmodig. Det trenger han. Jeg gir veldig fort opp, tilføyer hun. 

Ikke redd for å drite seg ut

Hittil har de ikke støtt på store problemer, men hun har litt utfordringer med å huske alle trinnene. 

– Hodet og kroppen samsvarer ikke alltid. Jeg har så lyst å gjøre det jeg gjør, men plutselig så gjør kroppen og beina mine noe helt annet. Jeg husker veldig fort, og så glemmer jeg det, sier Linnea.

Å skade seg tror hun må være det kjipeste som kan skje under konkurransen i høst. 

– Jeg er ikke redd for å drite meg ut, men jeg har ikke lyst til å brekke noe hvis han mister meg i gulvet. Ikke det at jeg tror at han gjør det. 

Hun tror ikke løftene skal by på noen problemer.

– Vi har noen løft, men jeg har lyst til å fly så høyt som mulig, avslutter hun. 

Se jubileumssendingen til «Skal vi danse» på TV 2 lørdag klokken 21.40!