Foto: TV 2
Foto: TV 2

Håndplukket mais, rett fra åkeren

Slik tilbereder du mais!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mais fryses best når den er helt nyplukket.Ta av bladene. Legg i frysepose og frys ned.

Slik tilbereder du maisen

Kok opp lettsaltet vann og legg i den frosne maiskolben.
Kok opp og la trekke ca 15 min for frossen mais og 8-10 min for nyplukket fersk mais.

har du plukket mye mais og dårlig plass i fryseboks? Sett mais på høykant og skjær av maiskornene, legg i en frysepose og frys ned.

Slik tilbereder du maiskorn

Kok opp lettsaltet vann og legg i frosne maiskorn og kok i 2 min.
Server varme eller skyll i kaldt vann for rask avkjøling, og la renne godt av seg til bruk i salat.

Kan også grilles

Mais kan grilles nyplukket eller den kan forvelles i lett saltet vann i 5-6 min.
La maisen renne godt av før den legges på grillen, snu den ofte på grillen/grillpanne.
Server med smør og salt eller kryddersmør.

Kryddersmør

Mykt smør tilsettes finhakket hvitløk og krydderurter etter smak.
Tilsett saft fra sitron og evt. litt tabasco eller chilipulver.
Bruk gjerne en stavmikser for å kjøre smøret glatt.

Tips

Mais smaker veldig godt med sprøstekt bacon eller med spekeskinke i tynne skiver.