Mobberne ble stille da Fredrik (16) sang for første gang

«Idol»-dommerne lot seg også imponere. Se opptredenen som sendte ham videre i konkurransen!

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Når Fredrik Reime Dahl (16) fra Sandnes har hatt det som verst i oppveksten, har han funnet stor trøst i musikken. 

Fredrik har nemlig Tourettes syndrom, og ble et lett offer for mobberne på hjemstedet.

– Jeg fikk diagnosen da jeg var seks år gammel. Det er det jeg har blitt mobbet mest for opp gjennom tiden. Jeg kan ikke noe for det, så jeg skjønner ikke hva de tjener på å snakke dritt om det, sier han.

Tiet mobberne

Første gang han sang for et publikum var under en innsamlingsaksjon på skolen, og det skulle bli et vendepunkt i livet.

– Jeg koblet helt ut, og levde meg inn i musikken. Det var en herlig følelse. Frem til det punktet var det mange som mobbet meg, men de tiet ganske fort etter den konserten. Jeg viste dem at jeg ikke bryr meg om hva de sier, forteller 16-åringen.

Se klipp fra skole-opptredenen i videovinduet øverst.

– Gjort meg usikker

Han legger ikke skjul på at det har vært tøft, men forsikrer at han har lagt den vonde tiden bak seg.

– Det har vært kjipt og trist, og det har gjort at jeg har blitt veldig usikker på meg selv. Mobberne har sagt mye dritt om både tourettes og høyden min. Men i dag har jeg det veldig bra, bedyrer Fredrik, som drømmer om å få leve av musikken en dag.

– Kult å synge for dommerne

Drømmen gjorde at han meldte seg på årets «Idol».

– Det var skummelt, fordi jeg var så nervøs. Men også veldig kjekt. Det var kult å synge for dommerne, for det er folk jeg har sett opp til, spesielt Kurt!

I torsdagens program fikk vi til slutt se at Fredrik, som attpåtil var rammet av en forkjølelse, klarte å sjarmere til seg en gullbillett og plass videre i konkurransen.

– Du virker som en fantastisk kul fyr. Man får automatisk lyst til å sende deg videre før man hører deg synge, mente Esben «Dansken» Selvig. 

Også Gunnar Greve Pettersen lot seg imponere.

– Det er så mye følelser i dette her at jeg blir feid av banen. Det er ute av kontroll vokalt, du er syk og stresset og nervøs, men du er en 15 år gammel gutt med en personlighet og sjarm som jeg knapt nok har sett maken til! 

«Idol» sendes alle hverdager klokken 20.00 denne uken. Etter denne uken går programmet hver onsdag og fredag på samme tidspunkt.