Oilers er blant Norges heteste sponsorobjekter

Stavanger Oilers håver inn sponsorpenger.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Stavanger/Bergen (TV 2 Sporten): Ishockeylaget Stavanger Oilers er en pengemaskin.

Denne sesongen er det kun Brann, Viking, RBK, Norges fotballforbund (NFF) og skiforbundet som håver inn mer penger fra sponsorene.

Se TV 2 Sportens reportasje i videovinduet øverst!

Med 47 millioner kroner i sponsorinntekter for 2014 er Stavanger Oilers en de heteste klubbene på sponsormarkedet.

Blant de heteste i Norge
– Brann, Viking, NFF, RBK og skiforbundet er vel de som ligger foran oss. Dersom vi omsetter for 47 millioner kroner til sponsorene våre så vil vi være blant topp fem-seks når det gjelder sponsorobjekter i Norge, forteller Kjetil Bøe, som er daglig leder og økonomisjef i Stavanger Oilers.

Klubbeier og investor Tore Christensen forklarer suksessen på sponsormarkedet slik:

– Det har med kulturen i klubben å gjøre, her er alle like enten de er store eller små, og det er det som virker for oss, sier han.

Knuser hockeyrivalen Vålerenga
I Oslo er situasjonen en helt annen. Oilers største ishockeyrival Vålerenga kan «kun» slå i bordet med 12 millioner kroner denne sesongen.

Klubbdirektør Jan Tore Kjær i Vålerenga mener Stavanger Oilers’ nye storstue DNB Arena er hovedårsaken til at Oilers soper inn penger fra markedet.

– Det har med arenaen deres å gjøre. Selv har vi et anlegg fra 1952 og der taket er fra 1972. Det er begrenset hvilken omsetning du kan få ut av slikt, sukker Kjær overfor TV 2 Sporten, før han slår fast:

– Dersom vi ikke får en ny arena snart vil vi forsvinne sakte, men sikkert.

Se Champions Hockey League på TV 2
Både Stavanger Oilers og Vålerenga skal torsdag debutere i Champions Hockey League. 

Tampere – Stavanger Oilers sendes fra klokken 17.25 på TV 2 Sportskanalen og tv2sumo.no (kampstart 18.30), mens Zürich – Vålerenga sendes fra klokken 19.40 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no (kampstart 19.45). Kampen sendes også på TV 2 Sportskanalen fra kl. 21.00.