– MØT OPP: Generalsekretær i Islams Råd Mehtab Afsar, her fotografert under en demonstrasjon mot Israelas brudd på folkerettten i sommer, oppfordrer muslimer til å delta i demonstrasjonen mot Islamsk Stat og ekstremisme.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
– MØT OPP: Generalsekretær i Islams Råd Mehtab Afsar, her fotografert under en demonstrasjon mot Israelas brudd på folkerettten i sommer, oppfordrer muslimer til å delta i demonstrasjonen mot Islamsk Stat og ekstremisme. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Islamsk råd blir medarrangør i muslimsk demonstrasjon

Generalsekretæren i Islamsk Råd Norge oppfordrer alle til å delta i demonstrasjonen mot ekstremisme mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi kommer til å være medarrangører av denne demonstrasjonen. Vi oppfordrer alle som vil motarbeide slike destruktive krefter i vårt samfunn til å møte opp på mandag klokken 17 på Grønland i Oslo. Derfra vil vi gå til Stortinget, sier generalsekretær I Islamsk Råd Norge , Mehtab Afsar til TV 2.

– Vi i Islamsk Råd Norge er veldig stolt av vår ungdom som har tatt initiativ til et slikt arrangement, sier Afsar.

Han mener enkelte har kommet med en uberettiget og direkte feil kritikk av IRN.

– Jeg har vært ganske klar på hva Islamsk Råd Norge mener om de som sprer hatytringer og oppfordringer til vold, enten det er i Norge eller andre steder i verden, sier Mehtab Afsar.

– IS er en terrororganisasjon

IRN er en paraplyorganisasjon som representerer over 70.000 muslimer i Norge.

- Det er opp til hver enkelt å delta. Men jeg oppfordrer alle til å komme, sier Mehtab Afsar.

- Hva mener IRN om terrorgruppa Islamsk Stat (IS)?

- IS er en terrororganisasjon som har brukt brutale metoder mot sivilbefolkningen i Irak og Syria. De har henrettet uskyldige mennesker og kan ikke karakteriseres som noe annet enn en terrororganisasjon, sier Mehtab Afsar.

– God nyhet

Talsmannen for de frivillige som tok initiativ til demonstrasjonen er svært fornøyd med å ha fått IRN med på laget.

– Dette er en svært god nyhet for oss. Det viser at vi står samlet om å fordømme ekstremisme i Norge. Jeg håper alle medlemmene til IRN tar oppfordringen fra generalsekretæren på alvor, sier medarrangør Yousuf Gilani.

Han forteller at de skal ha et møte med IRN i løpet av torsdag ettermiddag. Dette for å planlegge demonstrasjonen. IRN understreker overfor TV 2 at alle bør komme på mandag.

– Dette er ikke en demo hvor kun muslimer oppfordres til å delta. Her må alle stå sammen mot disse destruktive kreftene, sier Mehtab Afsar. 

«Ikke i Islams navn»

I invitasjonen til den varslede demonstrasjonen står det: «Som muslimer kan vi ikke lenger stå stille og se på. Det er på tide at vi viser vår avsky og tar avstand fra slike handlinger, og det er på tide å vise at islam ikke står for det ISIL står for! Jeg vil minne dere kjære søsken på at profeten vår var rettferdig og aldri skadet et menneske. Ikke engang de som forfulgte han.»