Øyer-drapet: Bekjent tatt etter falsk forklaring

Politiet har pågrepet en bekjent av den antatte hovedmannen som er etterlyst i saken.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Politiet har pågrepet en mann i begynnelsen av 20-årene. Han er mistenkt for medvirkning i forbindelse med drapet i Øyer. Pågripelsen skjedde midt på dagen tirsdag 19. august, sa konstituert politimester Olav Sørby på en pressekonferanse onsdag.

Politiet i Gudbrandsdalen informerte om pågripelsen onsdag morgen. Under pressekonferansen opplyste politiet at den pågrepne er en mann som er en bekjent av etterlyste Kim Andreas Kristiansen (23). Politiet tror Kristiansen drepte sin stefar Bjarte Hansen (58). Levningene av Hansen ble funnet i et bål ved Hafjell torsdag 14. august.

– Bakgrunnen for pågripelsen er blant annet tekniske funn som er gjort i forbindelse med etterforskningen. Vi ønsker ikke nå å gå inn på hva slags funn det dreier seg om, sa Sørby.

Betydelig fremskritt

Mannen skal avhøres onsdag. Han fremstilles sannsynligvis for varetektsfengsling torsdag.

– Vi kan ikke utelukke at det kan være andre involverte i saken, men per nå er det ikke grunn til å tro at det er tilfelle, sa Sørby.

Han karakteriserer pågripelsen som et «betydelig fremskritt» i etterforskningen.

– Er han siktet for medvirkning til selve drapet eller kun frakt av avdøde?

– Bakgrunnen for pågripelsen var en foreløpig siktelse for medvirkning til drapet. Hva som vil bli den endelige siktelsen, er det for tidlig å uttale seg om.

Leter videre etter 23-åringen

TV 2 har opplysninger om at politiet fant fram til den pågrepne på bakgrunn av mobiltrafikk i Øyer i tidsrommet da drapet skjedde. Han er siktet for medvirkning i forbindelse med drapet og for falsk forklaring.

Den siktede mannen er fra distriktet og er i begynnelsen av 20-årene. Han satt onsdag ettermiddag i avhør. Politiet håper mannen har opplysninger om hvor etterlyste Kim Andreas Kristiansen befinner seg.

Tror han flyttet drapsofferet

Etter det TV 2 kjenner til, er politiets teori at den pågrepne mannen kjørte bilen som fraktet den døde mannen til stedet der han ble funnet.

– Har dere tatt beslag i en bil som ble brukt til å frakte liket?

– Det ønsker vi ikke å kommenterer, sier konstituert politimester OIav Sørby.

Se opptak av pressekonferansen øverst i artikkelen.