– Streiken trappes opp

Selv om motpartene bekrefter at de har hatt kontakt, skal ytterligere 2200 lærere streike fra torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Nestleder i Utdanningsforbundet, Terje Skyvulstad, opplyser til TV 2 at streiken vil trappes opp til 7700 lærere torsdag.

Både KS og Utdanningsforbudent bekrefter onsdag kveld at partene i lærerkonflikten har hatt kontakt og at sonderingene vil fortsette torsdag. Allikevel skaleres antall streikende lærere opp. Det vil ramme 110.000 elever ved 208 skoler over hele landet.

Se siste nytt i reportasjen øverst!

Holder kortene tett til brystet

50 dager etter at lærerstreiken startet, er det lys i tunnelen for at streiken kan ta slutt. Men den varslede opptrappingen skjer selv om partene nå skal møtes ved forhandlingsbordet.

TV 2 avslørte tirsdag at Kommunenes Sentalforbund (KS) har droppet det omstridte timekravet slik at motpartene var villige til å møtes ved forhandlingsbordet igjen, der KS fortsatt vil kjempe for økt tilstedeværelse for lærerne, men uten nødvendigvis å timefeste en økt tilstedeværelsesplikt. 

Forhandlingslederen i KS, Per Kristian Sundnes, fikk tirsdag kveld i oppgave om å ringe rundt til alle forhandlingspartene.

Utdanningsforbundet har hele onsdag hatt møter for å forberede seg til nye diskusjonsrunder, men holder kortene meget tett til brystet. På spørsmål om de har hatt kontakt med KS, var svaret følgende:

– Tja, det er litt vanskelig å si. Jeg kan ikke svare på det, det kan bare bli mistolket, sier Steffen Handal i Utdanningsforbundet til TV 2 onsdag formiddag.

– Men skal dere snakke sammen i dag? 

– Det er ingen konkrete planer om det nei. 

Stikk i strid

Styreleder i KS, Gunn Marit Helgesen, var om mulig enda mer utydelig da TV 2 møtte henne onsdag ettermiddag utenfor Lysebu hotell. 

– Vi har gitt forhandlerne våre et oppdrag, så vi har gjort det vi skal gjøre. 

– Men nå er det tusenvis av barn som venter på svar på om de møter stengte dører i morgen ? 

– Vi jobber alt vi kan for at elevene skal skånes for dette. Vi har sagt at vi tar initiativ til å få partene tilbake til forhandlingsbordet. 

– Har dere klart det? 

– Ja, det har vi klart, men jeg har ikke noe mer å si. Nå må vi diskutere konkrete ting i avtalen. 

– Kommer de til å møtes i dag?

– Det håper jeg da virkelig, sa styrelederen onsdag ettermiddag.

På spørsmål om hvorfor Utdanningsforbundet uttaler at de ikke har hørt noe fra KS, svarer Helgesen at de har gjort det de skal gjøre for å få til nye forhandlinger.