PÅ BENKEN: Nils Arne Eggen på Orkla-benken under cupkampen mot Rosenborg tidligere i år.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
PÅ BENKEN: Nils Arne Eggen på Orkla-benken under cupkampen mot Rosenborg tidligere i år. Foto: Ned Alley / NTB scanpix

– Ledelsen i Rosenborg er livredd for min kunnskap

I en ny bok kommer det frem at Nils Arne Eggen flere ganger har stilt seg til disposisjon for RBK.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Adresseavisen-journalisten Birger Løfaldli har skrevet boken «I skyggen av Eggen», som tar for seg hva som har foregått i Rosenborg Ballklub etter at Nils Arne Eggen ga seg i 2002.

Trenerlegenden har flere ganger stilt seg til disposisjon for klubben, men har ikke vært ønsket. Utenom da han som vikar loset klubben inn til seriegull i 2010.

– Hvem har bedre kunnskap til å gjøre det? Det er derfor jeg sier dette: Det må jo være noe med min person. Jeg tror det skyldes redsel for de endringene jeg ville ha foretatt i klubben, ut fra hvordan jeg mener Rosenborg skal drives. Svaret ligger nok i at ledelsen i Rosenborg Ballklub er livredd for min kunnskap, sier han i boken.

Ville vurdert comeback i 2013
Nå forteller han også til Adresseavisen at han var villig til å ta jobben da klubben ville tilbake til 4-3-3 i 2013. Men han visste at krefter i klubben ikke ønsket ham da Per Joar Hansen ble ansatt.

– Jeg ville vurdert å bli trener i 2013 om jeg hadde følt at alle i klubben ønsket det. Men jeg visste det ikke var tilfelle. Jeg vet hva som kreves for å være trener i en stor klubb. Det krever jobbing døgnet rundt, og da og orket jeg ikke å prøve å vinne noen intern kamp på Brakka først, sier Eggen til avisen.

Ville vente med heder til han var død
I boken kommer det også frem at det i 2007 ble diskutert hvordan Eggen skulle hedres i forbindelse med klubbens 90-årsjubileum. Da skal et ikke navngitt styremedlem ha sagt: «Det er klart at Nils Arne skal få en pris, men er det ikke best å vente til han er død?», skriver VG.

I løpet av årene som er gått siden Eggen ga seg, har Rosenborg gått fra å være en mønsterklubb med over 100 millioner kroner på bok, og kontinuitet på trener- og ledersiden, til å ha brukt opp pengene og har hatt elleve trenere på like mange år.

– Hovedinntrykket er at Eggen er viktigere for Rosenborg både under storhetstiden, og etter storhetstiden, enn jeg hadde trodd. Etter 2002 har han hatt en viktig posisjon, selv om den ikke har vært synlig utad. Når Eggen sier noe, så har det stor betydning. Ikke bare i klubben, men i hele Trøndelag. Det har det fortsatt, sier forfatteren til VG.