Savner klar fordømmelse fra Islamsk Råd Norge

Linda Alzaghari, daglig leder i den minoritetspolitiske tenketanken Minotenk, savner en tydelig fordømmelse av terrorgruppen Den islamske stat fra Islamsk Råd Norge (IRN).

Linda Alzaghari (32) krever at Islamsk Råd Norge fordømmer terrorgruppa Islamsk Stat. Foto: TV 2
Linda Alzaghari (32) krever at Islamsk Råd Norge fordømmer terrorgruppa Islamsk Stat. Foto: TV 2

Alzaghari sier til Dagsavisen at hun fikk sjokk da hun hørte generalsekretær Mehtab Afsar i IRN si på TV 2 mandag at «Vi er norske borgere, og det er norsk lov som gjelder for oss. De som mener de har andre lover å forholde seg til med tanke på halshogging, tortur og drap av uskyldige mennesker – de må finne ut hva de ønsker. Når de har valgt å leve i Norge, har de én lov å forholde seg til, og det er norsk lov».

Hun mener Afsar uttaler seg på en måte som i beste fall framstår som tvetydig.

– «Finne ut hva de ønsker» – hva er det for en ting å si? Dette er ingen klar fordømmelse. Isteden føyer det seg inn i rekken av lignende utsagn. Afsar har tidligere bagatellisert betydningen av unge gutter som reiser til Syria for å slutte seg til krigen der, sier Alzaghari.

Mehtab Afsar ønsker imidlertid å være klarere og sier følgende til Dagsavisen:

– IRN finner Profetens Ummahs tilslutning til Islamsk Stat bekymringsfullt og fordømmer forherliggjøring av den ideologien som IS og deres sympatisører forfekter. Profetens Ummah er ikke i posisjon til å uttale seg på vegne av majoriteten av muslimer. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2