PROTEST: Fredlige demonstranter i Ferguson i Missouri viste sin misnøye med det lokale politiet etter drapet på tenåringen Michael Brown. FOTO: AFP
PROTEST: Fredlige demonstranter i Ferguson i Missouri viste sin misnøye med det lokale politiet etter drapet på tenåringen Michael Brown. FOTO: AFP

Protestene fortsetter i Ferguson

Politiet i Ferguson forberedte seg tirsdag på enda en natt med uro etter drapet på en ubevæpnet 18-åring forrige uke. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

CNN, som dekker situasjonen kontinuerlig, viste i 21-tiden lokal tid mellom 100 og 200 mennesker som marsjerte under politiets vaktsomme øyne mens de ropte slagord mot politiet. Politiet tvang dem til å holde seg i konstant bevegelse.

Både guvernør Jay Nixon og USAs justisminister Eric Holden appellerte til befolkningen i St. Louis-forstaden om ro etter en urolig natt da 57 mennesker ble pågrepet og enda en mann ble drept av politiet i en separat episode.

Demonstrasjonene har ført med seg plyndring av butikker, men butikkeierne selv sier at de som står bak, er individer som står fjernt fra demonstrantene og som ønsker å provosere politiet.

En 23 år gammel afroamerikansk mann ble skutt etter at han forsøkte å rane en butikk i St. Louis, seks kilometer unna Ferguson. Mannen kom i håndgemeng med eieren av butikken, som tilkalte politiet.

To polititjenestemenn kom til stedet, men raneren nektet å legge ned kniven han fektet med, og ropte til politiet at de skulle skyte ham. Han var i ferd med å angripe dem da han ble skutt, ifølge politiet. (©NTB)