BEVÆPNET: Tungt bevæpnede politistyrker har vært satt inn i forstaden Ferguson i St. Louis i USA i vel én uke. Foto: AFP
BEVÆPNET: Tungt bevæpnede politistyrker har vært satt inn i forstaden Ferguson i St. Louis i USA i vel én uke. Foto: AFP

Politiet skjøt og drepte ny mann i Missouri

Raneren nektet å legge fra seg en kniv og ble drept da han var i ferd med å angripe, hevder politiet.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Politiet i St. Louis i Missouri i USA bekrefter at de tirsdag kveld norsk tid skjøt og drepte en 23 år gammel afroamerikansk mann som skal ha ranet en butikk i byen St. Louis i Missouri, drøye 6 kilometer unna Ferguson.

– Betjent innblandet i skyting i sjette distrikt. Mistenkte viftet med en kniv mot politibetjenten. Ingen politi ble såret. Etterforskningen er i gang, skriver politisjef for St. Louis-politiet, Sam Dotson, på Twitter.

I en annen Twitter-melding skriver politisjefen at de to politimennene ga flere instrukser til mannen om å legge fra seg våpenet, men at dette ikke ble gjort.

Mannen forsøkte å rane en butikk med en kniv da han kom i håndgemeng med eieren av butikken, som tilkalte politiet, skriver Fox News.

To politioffiserer kom til stedet, men raneren nektet å legge ned våpenet. Han var i ferd med å angripe dem da han ble skutt, ifølge politiet.

Ifølge TV-kanalen hørte flere vitner på stedet mannen si «Skyt meg nå. Drep meg nå».

– Politiets sikkerhet er vår førsteprioritet. Jeg mener det er viktig at folk forstår hva som skjedde, sier Dotson.

Byen har vært i opprør siden den ubevæpnede Michael Brown ble drept av seks skudd avfyrt av en hvit politimann.

Rasende innbyggere har krevd at politibetjenten, den 28 år gamle Darren Wilson, blir pågrepet og siktet. Wilson er imidlertid suspendert på full lønn.

Mandag ble Nasjonalgarden sendt til Ferguson i et forsøk på å skape ro.

Det ser ut til å ha hatt liten effekt. Urolighetene blusset opp igjen mandag kveld og fortsatte for fullt gjennom natten til tirsdag.