SPØK OM ALVOR: Pave Frans, flankert av ledsager Alberto Gasbarra, holdt pressekonferanse på flyet fra Seoul til Roma mandag. Foto: AP.
SPØK OM ALVOR: Pave Frans, flankert av ledsager Alberto Gasbarra, holdt pressekonferanse på flyet fra Seoul til Roma mandag. Foto: AP.

Pave Frans: – Jeg har kanskje bare to-tre år igjen

Pave Frans hinter om at han kan komme til å abdisere, og sier han kanskje bare har et par år igjen å leve.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det var under en pressekonferanse om bord på et fly på vei hjem fra Sør-Korea kommentarene om sin egen mulige død falt.

– Til min fars hus

På spørsmål om sin store popularitet verden over, svarte han at han så på den som «generøsitet fra Guds folk», før 77-åringen fortsatte:

– Jeg forsøker å tenke på mine synder, mine feil og å ikke bli stolt. Jeg vet jeg bare kommer til å vare en kort periode. To eller tre år, så vil jeg dra tilbake til min fars hus, spøkte paven, ifølge det franske nyhetsbyrået AFP.

Åpner for å gjøre som Benedict

Ifølge AFP har pave Frans tidligere sagt til sine nærmeste at han trodde han bare hadde noen få år igjen. Pave Frans ble utropt til katolikkenes øverste leder i fjor, og hadde sin første dag på jobben i mars.

Under pressetreffet på Alitalitalia-flyet åpnet også paven for at han, dersom han ikke føler han kan utføre jobben sin slik han skal, kan komme til å gjøre det samme som Pave Benedict XVI gjorde i fjor, nemlig å abdisere. 

Enn så lenge virker paven ifølge rapportene å være i god form, selv om han har avlyst flere reiser den siste tiden.