FRA VIDEOEN: Det svarte flagget som Islams stat bruker er satt opp mot det amerikanske. Foto: Reuters
FRA VIDEOEN: Det svarte flagget som Islams stat bruker er satt opp mot det amerikanske. Foto: Reuters

IS-terrorister truer med å drukne amerikanere i blod

IS-terroristene truer med å angripe amerikanere uansett hvor de måtte befinne seg, hvis amerikanske myndigheter fortsetter luftangrepene mot Irak. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gjennom sommeren har IS-terroristene hatt stor framgang, til bekymring for mange. For knappe to uker siden gjennomførte amerikanerne luftangrep mot IS i Nord-Irak

USAs president, Barack Obama, ga klarsignal til bombingen for å beskytte amerikanere i området, og for å forhindre et folkemord.

Truer med å angripe amerikanere

Trusselvideoen fra IS er lastet opp på sosiale medier mandag, og budskapet er tydelig. Dersom amerikanske luftangrep rammer noen av deres folk, så vil IS-terroristene angripe amerikanere, melder Reuters. 

Videoen viser flagget som Islamsk stat bruker versus det amerikanske flagget. Etterhvert dekkes det amerikanske flagget med blod, og teksten «Vi skal drukne dere alle i blod» vises. Den inneholder også video av snikskyttere, og hvordan kjøretøy sprenges i luften.

USAs luftangrep har bidratt til at irakiske og kurdiske styrker har vunnet tilbake kontrollen over områder som tidligere har vært dominert av IS-opprørerne. 

Det siste framstøtet til IS gjorde at titusenvis av kristne og den religiøse minoriteten yezidi måtte flykte fra byen Sinjar.

Vil ha tilbake kontrollen over Tikrit

Irakiske regjeringsstyrker begynte tirsdag en storstilt offensiv for å ta tilbake kontrollen over Saddam Husseins hjemby Tikrit i Nord-Irak, som er beleiret av Den islamske staten (IS). Offensiven begynte i morgentimene tirsdag. En irakisk militærtalsmann opplyser at regjeringsstyrkene hadde støtte av sjiamuslimske militsgrupper under framrykningen.

– Våre styrker nærmer seg Tikrit fra to sider og dekkes av kamphelikoptre. IS-stillinger både i og rundt byen angripes med granater og artilleri, sier militærtalsmannen til Reuters.

Ifølge talsmannen rykket regjeringsstyrkene raskt fram mot byen fra sør, mens framrykkingen fra vest gikk saktere på grunn av landminer, veibomber og snikskyttere fra IS.

Tidlig på ettermiddagen ble det meldt om intense kamper like ved det største sykehuset i Tikrit, som ligger om lag 4 kilometer fra sentrum av byen.

– Helikoptre bomber terroristenes baser for å hindre dem i å omgruppere seg, sier talsmannen videre. 

(TV 2/NTB)