Truls Svendsen: – Jeg er mørkere til sinns enn det folk tror

Komiker Truls Svendsen om det å kline med Henriette Steenstrup og sexscenene i tv-serien «Meglerne». 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I TV 2s nye komiserie «Meglerne» får vi se komiker Truls Svendsen i full aksjon. Han spiller en usympatisk og egoistisk megler som opplever at livet rakner når han blir kastet ut av kona, mister jobben og moren dør i løpet av kort tid.

I denne serien må den humørfylte komikeren finne fram en helt annen og mørkere side av seg selv enn det vi er vant til å se han i. Svendsen forteller at også disse sidene er en del av han selv.

– Jeg håper at jeg ikke er en så kjip person. Men jeg er mørkere til sinns enn det folk tror jeg er. Jeg er ikke egentlig så blid og glad som man har sett meg tidligere. Jeg er kanskje en mellomting av disse ulike rollene, sier Svendsen.

Klining og sexscener

I serien får han i rollen som Kim i oppdrag å lære opp en meget udugelig megler spilt av Henriette Steenstrup. Veien er dit fylt av umoral og humor, og Truls må gå litt lenger ut av komfortsonen enn han er vant til.

– Jeg har både klinescener og sexscener der jeg går til sengs med damer. Det var jeg veldig spent på. Det er ganske usexy å gjøre. Det var masse folk som passet på, så man følte verken tenning eller flauhet. Det var veldig profesjonelt, forteller Truls.

– Heldigvis kjente jeg ingen tenning. Det hadde vært flaut! ler han.

Møt Truls Svendsen og de andre TV 2-fjesene i direktesending fra den røde løperen fra kl. 19:30 tirsdag.

– Vi kysset og kjørte på

De intime scenene var en ny erfaring for den ferske skuespilleren.

– Jeg hadde en redsel for at dette skulle bli flaut. Men jeg merket at de jeg spilte med var profesjonelle skuespillere, og de har jo gjort dette før. Det var ikke noe stress, rett og slett, sier han.

En del klining ble det også, og da spesielt med skuespillerkollega Henriette Steenstrup.

– Jeg har en klinescene med Henriette. Jeg lurte fælt på hvordan det skulle bli. Vi kysset og kjørte på, og etterpå var det som om ingenting hadde skjedd for henne. Jeg så meg litt rundt og lurte på hvordan det gikk. Vi måtte ta scenene flere ganger, så jeg har klint med henne fem ganger eller noe sånt. Det gikk veldig fint, det var lettere for hver gang, sier han.

Er utdannet eiendomsmegler

Vi er vant til å se Truls Svendsen som humørfylt reporter i «Senkveld», komiker og programleder i blant annet «Truls - Oppdrag Hurtigruten». Det å være skuespiller er derimot noe nytt for tv-fjeset.

– Jeg liker å kaste meg ut i ting, så håper jeg det ikke blir katastofe! sier han.

Megler-rollen er derimot ikke noe nytt for komikeren. Han er nemlig utdannet eiendomsmeger.

– Jeg gikk eiendomsmegler på BI fra '96 - '98. Men jeg har aldri jobbet som det, og har endelig til gode å få leie ut en hytte. Endelig fikk jeg bruk for kunnskapen! ler han.