– Fàbregas viste hva Arsenal gikk glipp av

Til og med José Mourinho var raus med lovordene.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Cesc Fábregas ville aller helst tilbake til gamleklubben Arsenal i sommer. Slik gikk det ikke.

– Arsenal var førstevalget mitt. Vi snakket med Wenger, og han sa at det var vanskelig å finne plass til både meg og Mesut Özil på laget, fortalte Fábregas i sommer.

27-åringen måtte se seg om etter andre alternativer da Arsenal ikke ville ha ham tilbake. José Mourinho klarte å overtale Fábregas til å velge Chelsea. Det angrer nok ikke den portugisiske stjernemanageren på i dag. Fábregas ble kåret til banens beste spiller i åpningskampen mot Burnley. 

– Jeg er fullstendig enig i valget av Fábregas som banens beste spiller. Han kontrollerte tempoet i kampen, og han sto bak det som skjedde i den beste perioden vår, sier Mourinho.

Det tekniske høydepunktet kom da Fábregas spilte gjennom André Schürrle i forkant av 2-1-scoringen. Midtbaneeleganten fikk det til å se enkelt ut. Der andre ville klinket til på volley valgte Fábregas å legge ballen på lissen til lagkameraten. Det skjedde så hurtig og presist at Burnley knapt skjønte hva som hadde skjedd før ballen lå i nettet.

– Fábregas viste Arsenal hva de gikk glipp av, skriver Jon West i Daily Express.

Med tittelen «Fab start for Costa» oppsummerer han inntrykket de fleste satt igjen med etter kampen. Både Diego Costa og Cesc Fabregas leverte varene i åpningskampen. Om Chelsea fortsetter i samme spor skal det bli vanskelig å stoppe dem i ukene og månedene som kommer.

CHELSEA-HYLLEST: De britiske sportsforsidene er preget av Chelseas nykommere.
CHELSEA-HYLLEST: De britiske sportsforsidene er preget av Chelseas nykommere.

– Det som er viktigere enn pasningen er måten Fábregas kontrollerte kampen på. Forståelsen han og Nemanja Matic har tilfører laget vårt en ny dimensjon. Han tar de rette valgene, har den riktige intensiteten og drar andre folk i riktig retning, roser Mourinho.

Også lagkaptein John Terry er begeistret for det Fábregas viste i sin første Premier League-kamp for Chelsea. 

– Bevegelsene og spillet i forkant av målene var i en egen klasse, sier Terry.