To personer skutt i opptøyer i Ferguson

Kvelden startet med rolige demonstrasjoner, men natt til tirsdag utviklet situasjonen i Ferguson seg til et kaos med skuddvekslinger, tåregass og Molotow-coctails. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Opptøyene etter at Michael Brown (18) ble drept av en politimann 9. august fortsetter. 

Politiet sier på en pressekonferanse tirsdag at to mennesker har blitt skutt og skadet i opptøyene. Det er ikke klart hvilke skader det er snakk om.

– De kriminelle handlingene kom fra en liten minoritet lovbrytere. Alle som har vært på demonstrasjonene vet at det utspiller seg en farlig dynamikk i mørket, sier sikkerhetssjef Ron Johnson i Ferguson-politiet.

Ifølge CNN er minst 31 personer arrestert. Flere av de arresterte er tilreisende fra New York og California, opplyser politiet. 

Kort før det ble mørkt mandag kveld inntok politi, med håndjern i beredskap, sine stillinger og forsøkte å holde åpen en gjennomfartsvei gjennom området der tusener av ungdommer i dagevis har protestert mot drapet på den ubevæpnede 18-åringen Michael Brown.

Situasjonen utviklet seg utover natten til et stort kaos. En håndfull demonstranter kastet steiner, flasker og Molotow-coctails på politiet. Politiet svarte med blant annet sjokkgranater og tåregass.

Politiet fastholder at de forsøker å ha en rolig tilnærming til demonstrantene. 

– I de fleste tilfeller klarer vi det, men i natt var det skuddvekslinger, sier politisjef Ron Johnson.

Obama: Verre med vold

Under den spente stemningen pågrep politiet flere pressefolk, blant dem Getty-fotografen Scott Olson og to tyske journalister. De ble satt fri flere timer senere.

President Barack Obama sa på en pressekonferanse mandag at bruken av nasjonalgarden i konflikten ville være svært begrenset, og at det er viktig for rettsstaten å opprettholde et skille mellom forsvar og politi.

(NTB / TV 2)

DEMONSTRANTER: Dette bildet, tatt mandag kveld, viser demonstranter idet de blir mørkt i Ferguson. Foto: AP Photo/Charlie Riedel
DEMONSTRANTER: Dette bildet, tatt mandag kveld, viser demonstranter idet de blir mørkt i Ferguson. Foto: AP Photo/Charlie Riedel