Ber Høgmo ta ut Ødegaard (15) på landslaget

John Arne Riise, Brede Hangeland og Joshua King med klar tale til landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Blackburn/Bergen/Oslo (TV 2 Sporten): I en alder av bare 15 år har Strømsgodsets Martin Ødegaard virkelig bitt fra seg i Tippeligaen denne sesongen.

Se TV 2 Sportens reportasje i videovinduet øverst i saken!

Midtbanespilleren, som ikke en gang var fylt to år gammel sist Norge var i et mesterskap i 2000, har scoret tre mål og levert seks målgivende pasninger på bare sju kamper fra start for de regjerende seriemesterne.

– Bør få sjansen
Nå mener flere og flere at Martin Ødegaard bør få sjansen på A-landslaget, og skrive seg inn i historiebøkene som Norges yngste landslagsdebutant noensinne.

– Det er opp til NFF å tillate at alder ikke har noe å si, fastslår Blackburn-proffen Joshua King overfor TV 2 Sporten, før han kommer med følgende oppfordring til Per-Mathias Høgmo før landslagssjefen tirsdag presenterer troppen til privatlandskampen mot Emiratene i Stavanger 27. august.

– Jeg sier ikke at han (Martin Ødegaard) skal komme inn i A-landslagstroppen å starte. Men han bør få en smakebit. En spiller som herjer mot andre spillere som er på landslaget i Tippeligaen burde fått sjansen, fastslår angriperen.

– Latterlig god
John Arne Riise, som til slutt stoppet på 110 landskamper og 16 mål for Norge før han ga seg på landslaget i fjor, er enig med Blackburn-proffen.

– Jeg mener at han burde blitt tatt ut. Ja, han er bare 15 år, men han er latterlig god til å være i en så ung alder, poengterer Riise – og får støtte av landslagskaptein Brede Hangeland.

– Er du god nok, så er du gammel nok. Det gjelder like mye for de unge som de gamle, slår Hangeland fast.

Per-Mathias Høgmo presenterer troppen til herrelandslagets kamp mot Emiratene på Viking Stadion i en pressemelding tirsdag 19. august.

Troppen til kampene mot privatkampen mot England og EM-kvalifiseringskampen mot Italia blir offentliggjort på en pressekonferanse mandag 25. august.