MÅTTTE SNU: Mange elever møtte opp på Rothaugen skole i morges, men ble møtt av streikende lærere i døra. Foto: TV 2
MÅTTTE SNU: Mange elever møtte opp på Rothaugen skole i morges, men ble møtt av streikende lærere i døra. Foto: TV 2

– Flere elever har ikke fått med seg at det er streik

BERGEN (TV 2): Fortvilte lærere måtte avvise elever som møtte opp første skoledag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ved Rothaugen skole skulle det egentlig ha vrimlet av elever mandag. 520 elever skulle hatt første dag på denne ungdomsskolen.

Utenfor porten står imidlertid lærerne og holder streikevakt. En av dem er Marius Ødegård, som forteller at en del elever rett og slett ikke hadde fått med seg at skolen var stengt på grunn av streiken, og troppet pliktoppfyllende opp i morges.

– Det er jo fortvilende, det er veldig trist å se alle elevene som har pyntet seg til første skoledag. De har fått ny ransel og ny jakke og bukse. De kommer hit og gleder seg til første skoledag og så blir de møtt av oss i porten. Det er ikke noe kjekt å sende dem hjem igjen, sier Ødegård.

STREIKEVAKT: Lærer Marius Ødegård synes det er fortvilende å måtte sende elevene hjem igjen, men sier at streikeviljen blant lærerne er meget stor.
STREIKEVAKT: Lærer Marius Ødegård synes det er fortvilende å måtte sende elevene hjem igjen, men sier at streikeviljen blant lærerne er meget stor.

– Kom det mange?
– Ja det kom endel, fra ti over åtte begynte de å strømme på.

– Hva sier du til dem?
– Vi sier jo at det er streik, at skolen er stengt og at vi ikke vet når skolen begynner igjen. Da tusler de hjem igjen.

Katastrofe

Inne på skolen sitter rektor Atle Fasteland mutters alene og synes hele situasjonen er trist. 

– Dette er trist, kjedelig og dumt, sier han til TV 2.

Den erfarne skolelederen er også bekymret for hvordan det skal gå med elevene resten av skoleåret. Lærerne har ikke fått forberedt noe og har allerede mistet verdifull tid av arbeidsåret sitt.

– Dette er en katastrofe. Hvis streiken varer lenge, vil det få konsekvenser for det elevene skal lære dette skoleåret, sier Atle Fasteland.

Stor streikevilje

Om sympatien med elevene er stor, er misnøyen med KS enda større blant de streikende lærerne ved Rothaugen skole. 

– Nå er det nok, sier lærer Marius Ødegård.

Han mener KS har et stort ansvar for å få slutt på streiken. 

– Det er ikke opp til oss lenger nå. Nå er det KS som står for avgjørelsen om hvor lenge streiken varer, fortsetter han. 

– Hva tenker du om arbeidsgivers vilje til å komme dere i møte?

– Jeg føler ikke at de har noen vilje til å komme oss i møte. Vi føler de tramper på oss, at ikke de vet hvordan skoledagen fungerer.

KS satt mandag i et møte for å forberede skisser til en mulig løsning. Det er foreløpig ingen konkrete planer om nye møter mellom lærerorganisasjonene og KS.