ETTERLYST: Kim Andreas Kristiansen er etterlyst og siktet etter at stefaren ble funnet drept. Foto: Politiet.
ETTERLYST: Kim Andreas Kristiansen er etterlyst og siktet etter at stefaren ble funnet drept. Foto: Politiet.

Etterlyser Kim Andreas (23) internasjonal etter drapet på Bjarte (58) 

Politiet mistenker at stesønnen drepte stefaren og brente levningene på et bål.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

SISTE: Klokken 16.00 opplyser politiet på Lillehammer at de ikke har lyktes å få tak i den drapsmistenkte mannen. Han er nå etterlyst internasjonalt.

– Vi har ikke pågrepet siktede så langt, sier politistasjonssjef på Lillhammer, Bjørn Bergundhagen, til TV 2.

– Har dere mistanke om at han kan ha flyktet fra landet?

– Det har vi ingen konkret informasjon om, sier Bergundhagen.

Politiet har siktet den 23 år gamle Kim Andreas Kristiansen for drapet på Bjarte Hansen (58), som ble funnet drept i Øyer på torsdag.

ETTERLYST: Kim Andreas Kristiansen.
ETTERLYST: Kim Andreas Kristiansen.

Politiet har de siste dagene brukt store ressurser på å finne den siktede mannen - uten suksess.

Etterlyst

Politiet etterlyser nå den 23 år gamle Kim Andreas Kristiansen (23), og går samtidig ut med navnet på den drepte 58-åringen.

– Det har ikke latt seg gjøre å få kontakt med ham. Vi har brukt alle de innganger og metoder som vi har sett er tilgjengelig for å få kontakt, vi har også oppfordret siktede til å ta kontakt med oss, uten at det har skjedd, sier politistasjonsjef i Lillehammer, Bjørn E. Bergundhaugen.

Politiet beskriver Kristiansen på følgende måte: 164 cm høy, kraftig kroppsbygning, kort blondt hår, bruker mørke briller. Mannen har i tillegg tatovering på høyre arm, bryst og venstre legg.

– Vi kjenner ikke til hvilken tilstand siktede er i. Han har utført en alvorlig handling ut fra våre vurderinger, han er i en veldig presset situasjon. Det gjør at vi vil at publikum skal utvise forsiktighet. Vi har sagt at han kan være ustabil, og det mener vi er en riktig antydning ut fra hva som faktisk har skjedd i saken, sier Bergundhaugen.

Ifølge TV 2s kilder ble Kristiansen sist observert samme dag som det ble funnet levninger av den savnede 58-åringen i et bål ved Hafjell. Politiet opplyser at mannen sist ga lyd fra seg dagen etter at Hansen ble funnet.

Ifølge politiet hadde verken avdøde Hansen eller stesønnen sertifikat. Politiet kan derfor ikke utelukke at 23-åringen kan ha hatt medhjelpere. Stesønnen skal heller ikke ha noen kjøretøy registrert i sitt navn.

Makabert funn

Det var torsdag i forrige uke at en turgåer gjorde det makabre funnet i et bål like ved en populær tursti ved Hundersetervegen i Øyer i Oppland. Kroppsdelene var så sterkt forbrente at det tok politiet flere timer å fastslå at det faktisk var restene av et menneske. 

Politiet har forsøkt å finne ut om det har vært noen alvorlige konflikter mellom faren og den mistenkte stesønnen (23), men det er ikke funnet noen konflikter av den art som tilsier et drapsmotiv.

TV 2 får opplyst at politiet enda ikke har opplysninger om hvor selve drapet har skjedd. Dette til tross for at de har gjort en rekke tekniske undersøkelser i stesønnen leilighet. Denne leiligheten har tidligere bitt omtalt som farens leilighet, men nye opplysninger viser at stesønnen nylig tok over bopelen.