Denne SMS-en fikk biltyven til å angre

Megan Bratten fortvilte da bilen hennes plutselig forsvant. Da fikk hun en lys idé. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Jeg brukte noen stygge ord og skrev: «Hei, du har akkurat stjålet jobbilen til en alenemor til fem. Du ødelegger livet mitt her».

Det sier Megan Bratten fra Independence i den amerikanske delstaten Missouri i videoen over.

Forrige uke forsvant bilen hennes mens hun handlet inn dagligvarer på butikken Kmart.

Mens hun handlet, brøt noen seg inn i bilen og kjørte avgårde med mobilen og hunden hennes. 

– Jeg ble så sint, og jeg kom på at mobilen min var i bilen, så jeg tenkte: «Jeg sender dem en tekstmelding», og det gjorde jeg, forteller Bratten.

I den første tekstmeldingen forklarte Megan, som er selvstendig næringsdrivende, at hun var alenemor til fem, og at hun ville bli arbeidsløs uten bilen. 

Tre timer gikk, men hun fikk ikke svar.

«OMG, biltyver, kan dere bare gi meg bilen min tilbake. Det hadde vært episk. Det ville vært mirakelet jeg trenger nå», skrev hun.

Da kom svaret.

Desperat tyveri

«Jeg har dårlig samvittighet. Barna mine trenger mat på bordet, så dette gjorde faren deres for å skaffe far. Jeg vet at det er galt, men det har vært vanskelig siden jeg mistet jobben».

– Han skrev en melding tilbake og ga meg steg-for-steg-instruksjoner til hvor jeg kunne finne bilen. Jeg dro dit med mamma, og hunden og bilen min var der, sier hun.

Hun forteller at hun ikke kommer til å anmelde biltyveriet.

– På et menneskelig plan forstår jeg følelsen av desperasjon og det å måtte ta et dårlig valg. Jeg kan forstå at folk tar dårlige valg fordi de handler i frykt. Han gjorde det riktige til slutt, avslutter Megan. 

Politiet forteller at Megan burde ha tilkalt dem først, og latt dem bli med da hun skulle hente bilen.