I TRØBBEL: FC København har hatt en vanskelig start på sesongen i Danmark. Foto: Digitalsport.
I TRØBBEL: FC København har hatt en vanskelig start på sesongen i Danmark. Foto: Digitalsport.

Solbakken: – Vi står med dritt opp til halsen

Ståle Solbakken setter ord på marerittuken.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

For tolv dager siden vant FC København 2-0 over ukrainske Dnipro og sikret seg retten til å spille gruppespill i Europa.

Siden onsdagskvelden i Parken har det meste gått på tverke i den danske storklubben. Først ble Solbakkens menn ydmyket av nyopprykkede Hobro, et lag bestående av fire bankmenn, to lærere, ni studenter, en forsikringsselger og en politimann.

Fem dager seinere påførte FC Midtjylland FC Københavns andre strake hjemmetap, noe som ikke har skjedd på 16 år.

Med fem poeng på fem kamper ligger Solbakkens lag på 10. plass i Superligaen. Riktignok har FCK tre poeng mer enn på samme tidspunkt i fjor, da Ariël Jacobs ledet laget, men Solbakken innrømmer at de svake resultatene har preget ham.

– Det har vært en uke i helvete. Det har vært en truende spillerkonflikt, det har vært masse skader og vi har tapt to hjemmekamper. Så ja, vi står med dritt opp til halsen. Det har skjedd kort tid etter seieren mot Dnipro, der vi tenkte at vi hadde nådd et av sesongens to store mål, sier Solbakken til Ekstrabladet.

De siste ukene har det vært fare for streik i dansk fotball, noe som potensielt kunne svekket FCK-laget som møter Bayer Leverkusen i Mesterliga-playoff i morgen. 

Den danske divisjonsforeningen og spilleforeningen kom imidlertid til enighet på fredag. Det er Solbakken glad for. Mesterligaen betyr mye for FC København. Solbakken hadde en lignende inngang til kampene mot Rosenborg for fire år siden. Da var presset enormt på FCK etter 1-2-tapet i Trondheim. 

– Det er den verste uken jeg har hatt siden de to Rosenborg-kampene. Hadde vi ikke vunnet over Rosenborg kunne FC København vært historie. De 120-150 millionene vi fikk for å kvalifisere oss gjorde at det stadig var liv i klubben, sier Solbakken.