BESKYTTER SEG: Frivillige fra Leger uten grenser bruker beskyttelsesdrakter for å unngå ebola-smitte. Frykten for at smitten skal spre seg til andre steder i verden er stor. AFP PHOTO / CARL DE SOUZA
BESKYTTER SEG: Frivillige fra Leger uten grenser bruker beskyttelsesdrakter for å unngå ebola-smitte. Frykten for at smitten skal spre seg til andre steder i verden er stor. AFP PHOTO / CARL DE SOUZA

Kvinne døde i Abu Dhabi med ebola-symptomer

En nigeriansk kvinne var på reise fra Nigeria til India, men døde av sykdom i Abu Dhabi. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ifølge nyhetsbyrået AP er det mulig at ebola-smitten har nådd De forente arabiske emirater. 

Akutt syk

En nigeriansk kvinne var på reise fra Nigeria til India, og mellomlandet i hovedstaden Abu Dhabi. 

Kvinnen var alvorlig kreftsyk, og var på vei til behandling i India. Helsemyndighetene i Abu Dhabi sier kvinnen hadde symptomer som gjør at man mistenker ebola. 

– Under gjenopplivingsforsøk ble det bemerket at hun viste tegn som var forenelig med ebola-viruset, selv om kvinnens eksisterende medisinske tilstand kan være forklaring i seg selv, uttaler helsemyndigheter i Abu Dhabi i en pressemelding. 

Kvinnen ble akutt syk under transitt på flyplassen i Abu Dhabi, og døde kort tid senere. Både kvinnens mann, som satt ved siden av henne på flyet, og fem helsearbeidere er satt i isolasjon. 

Ingen av dem viser tegn på at de er smittet av sykdommen. 

En nigeriansk mann i den spanske feriebyen Alicante ble lørdag isolert på grunn av mistanke om ebola. Søndag viste testene at mannen ikke var smittet

Uklart om pasienter har rømt

Søndag angrep væpnede demonstranter et karantenesenter med ebola-smittede i Liberia. 

Det kom meldinger om at 20 ebola-pasienter rømte fra stedet, men mandag er det ifølge BBC motstridende meldinger om hva som faktisk skjedde. 

Ifølge helsemyndigheter i Liberia ble alle pasientene flyttet til et annet senter. BBCs reporter får likevel informasjon om at 17 personer har rømt, og at ti personer er fraktet vekk med familiene sine. 

Helseminister Tolbert Nyenswah sier at demonstrantene var misfornøyde med at syke pasienter ble hentet inn fra andre deler av byen. 

Ifølge en journalist fra AFP var gruppen bestående av unge menn, og de demonstrerte fordi de ikke tror at ebola eksisterer. De mener det kun er en bløff fra myndighetenes side. 

Mer enn 400 mennesker har mistet livet som følge av ebola-smitten i Liberia.