Rekdal: – Ser ut som Rosenborg sitter i Doms- og sanksjonsutvalget  

– Nå synes jeg Kjetil Rekdal skal roe seg ned litt, kontrer Mini.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

Åråsen stadion/Bergen (TV 2): Tidligere denne uken ble det kjent at Vålerenga ikke ville anke karantenen til toppscorer Vidar Örn Kjartansson foran søndagens storkamp mot Lillestrøm.

Islendingen fikk karantene etter det røde kortet mot Sarpsborg 08 forrige helgVIF-trener Kjetil Rekdal mente kortet var feilaktig og mente det kunne bli aktuelt med en anke.

– Hadde sponset NFF med bløtkaker

Det ble det ikke, og før søndagens kamp mot Lillestrøm avslørte Rekdal hvorfor - med et angrep i retning både Norges Fotballforbund (NFF) og Rosenborg.

– Om vi hadde anket, så hadde vi sponset NFF med et par tusen ekstra bløtkaker til lunsjen deres. Det var ingen vits. Den andre grunnen er at det ser ut som Rosenborg sitter i Doms- og sanksjonsutvalget. Dermed hadde svaret gitt seg på forhånd, sier han til TV 2.

Og fortsetter:

– Det er selvfølgelig utrolig frustrerende. Men ok, vi får bare leve med at vi har et forbund og et sanksjonsutvalg som akterer som de gjør. Det får vi respektere og konsentrere oss om de spillerne vi har. For vi stiller med elleve mann vi også, sier han.

TV 2s fotballekspert Mini er oppgitt over Vålerenga-trenerens stikk til Rosenborg.

Den tidligere RBK-stjernen satt i panelet i søndagens FotballXtra og luftet sine meninger om det hans tidligere landslagskollega hintet om.

– Nå synes jeg Kjetil Rekdal skal begynne å roe seg litt ned. Han må ha store komplekser for Rosenborg. Forrige gang han var her så hetset han klubben noe voldsomt. Og nå påstår han at Rosenborg styrer i Norges Fotballforbund. Han må virkelig ta seg en pille, altså, sier Mini.

– Nå ringer han meg sikkert etter at jeg har sagt dette, men da skal jeg fortelle ham det, legger Mini til med et smil.

– Respekterer ikke Rosenborg

Rekdal har utvilsomt et anstrengt forhold til Rosenborg. Tidligere i sommer var Rekdal gjest i Fotballkveld på TV 2. Der fortalte han om hets fra ukjente mennesker etter at han sa sin klare mening om Mike Jensens filming i en seriekamp.

I 2012 var det tidvis amper stemning mellom daværende Aalesund-trener Rekdal og daværende Rosenborg-trener Jan Jönsson på sidelinjen under en seriekamp på Color Line Stadion.

Som AaFK-trener i 2011 tordnet han også i retning Lerkendal etter at Rosenborg ble tildelt et straffespark.

– Vi får et straffespark mot oss som kan diskuteres, men det er sånn det har vært de siste 20 årene: Man blåser for Rosenborg, og den andre veien skjer det som oftest ikke, sa Rekdal.

– Vi vet at Rosenborg er favoritten til NFF og legger opp serieoppsett, utsetter kamper, cupkamper - og legger opp alt til deres fordel. Det får vi ikke gjort noe med, sa den frittalende Fiksdal-karen.

Samme sesong gikk også til verbalt angrep på trønderne etter at Simen Wangberg scoret et handmål mot Molde.

– Rosenborg var klart best på 90-tallet, viste de en storhet som gjorde at man respekterte de. Den storheten og folkeligheten viser de ikke nå lenger. De kan gjerne få kalle meg uspiselig og en dårlig taper, men jeg er i alle fall fair. Jeg er opptatt av rettferdighet og driver ikke med griseri og juks, slo han fast.