VG: Stesønnen mistenkt for drapet i Øyer

ØYER / LILLEHAMMER (TV 2): Den drapsmistenkte mannen i 20-årene ble sist sett torsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Drapssaken i Øyer tok søndag en ny vending da politiet gikk ut og etterlyste en mann i 20-årene for drapet på en 58 år gammel mann.

- Vi har en person i 20-årene som har status som mistenkt i saken. Mistenkte er etterlyst. Vi kan imidlertid ikke utelukke at det kan være andre involverte i saken, opplyste politiet i Gudbrandsdalen søndag formiddag.

Politiet kunne bekrefte at avdøde hadde en relasjon til den mistenkte, men ville ikke gå nærmere inn relasjonen.

Kilder som VG har snakket med kan fortelle at den mistenkte er stesønnen til avdøde mannen i 50-årene. 

Det var torsdag at en turgåer gjorde det makabre funnet av sterkt forbrente levninger fra et menneske i et bål like ved en populær tursti i Øyer i Oppland. Området ligger i nærheten av alpinanlegget i Hafjell.

Sist sett torsdag

Ifølge TV 2s kilder ble den mistenkte sist sett i området samme dag. Siden har han gått under jorden.

Den avdøde bodde store deler av året i Syden. Han skal ha bodd hos stesønnen de gangene han var hjemme i Norge.

Søndag ettermiddag gjennomsøker flere hvitkledde etterforskere fra Kripos boligen til den mistenkte mannen i 20-årene. Boligen ligger ikke langt fra stedet hvor levningene etter den drepte ble funnet torsdag, sterkt forbrent.

Avdøde var savnet

Lørdag bekreftet politiet at den omkomne er en mann i 50-årene fra distriktet som har vært formelt savnet. Ifølge konstituert politimester Olav Sørby er det ikke en gammel savnetsak det dreier seg om. Politiet opprettet savnetsaken i lørdag formiddag, altså i etterkant av funnet av likrestene.

Stedet der liket ble funnet, er fortsatt sperret av. Det er mye politiarbeid som gjenstår i saken.

– Vi sjekker fortsatt åstedet og foretar vitneavhør. Samtidig har vi fått inn svært mye materiale som vi gjennomgår og analyserer, sier Sørby til TV 2.

TV2.no følger saken