Her snyter Kristoff Hushovd for seieren

– Det hadde blitt min siste seier som proff, sier en skuffet Thor Hushovd.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Tromsø/Bergen (TV 2): Alexander Kristoff spurtslo såvidt Thor Hushovd og vant søndagens avsluttende etappe av Arctic Race of Norway.

Se den jevne vinnerspurten i videovinduet øverst!

Veteranen stakk fra feltet på vei ned mot målgang i Tromsø sentrum, og fikk raskt en luke. Kristoff tok imidlertid opp jakten hentet inn landsmannen like før målstreken.

Hushovd: – Gikk «all in»

Dermed fikk ikke Hushovd den avslutningen på hjemmebane som han hadde håpet på. Det var vanskelig å svelge for sørlendingen.

– Jeg prøvde. Dette hadde blitt min siste seier i karrieren. Jeg gikk «all in», for det var denne dagen jeg kunne ta det, men så kom Kristoff, sier han slukøret til TV 2.

– Jeg hadde en ekstrem vilje til å vinne i dag, og jeg gikk så dypt som jeg kunne. Hadde jeg tatt den seieren, så kunne jeg skrevet det siste kapittelet i min sykkelkarriere på best mulig måte. Jeg hadde pugget hver eneste sving og hvert hull i veien. Jeg hadde en konkret plan. Det gikk nesten, sier Hushovd.

Han avviser imidlertid at søndagens ritt blir hans siste i karrieren, slik flere på sosiale medier spekulerte i etter målgang. Spesielt ettersom Hushovd har innkalt til pressekonferanse i Tromsø seinere i kveld.

– Nei, jeg legger ikke opp nå. Pressekonferansen handler om hva jeg skal gjøre neste år, sier Hushovd.

Vi fulgte rittet i vårt livesenter!

Kristoff: – Trodde Thor hadde seieren

Kristoff var på sin side svært fornøyd.

– Det var rimelig hardt. Thor kom fort i utforbakken, og han har god teknikk så han fikk fort en luke. Jeg trodde en stund der at han hadde seieren, men så stivnet han, forteller rogalendingen til TV 2.

Han avviser spørsmålet om han ikke burde ha «gitt» seieren til Hushovd.

– Nei, han får ingenting gratis her. Han hadde ikke latt meg få den heller, sier Kristoff og ler.

Hushovd avviser også at Kristoff oppførte seg «ukollegialt».

– Nei, dette er et sykkelløp. Men jeg er veldig skuffet over å tape, sier han.

– Mener du Kristoff burde gitt deg seieren?

– Det har jeg ikke lyst til å kommentere, sier han med et smil.

Det ble ellers ingen store endringer på sammenlagtlisten. Nederlandske Steven Kruijswijk forsvarte den blå ledertrøya på solid vis og sikret seg dermed sammenlagtseieren i rittet.

Kristoff ble nummer to i rittet, mens Lars Petter Nordhaug - som hadde ledertrøya etter den 1. etappen - endte på 3. plass.