KLARTE IKKE FORSVARE TITTELEN: Henrik Ingebrigtsen var likevel «78 prosent fornøyd med sølv». Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
KLARTE IKKE FORSVARE TITTELEN: Henrik Ingebrigtsen var likevel «78 prosent fornøyd med sølv». Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

EM-sølv til Ingebrigtsen i dramatisk finale: – 78 prosent fornøyd

1500-gullet glapp for 23-åringen, som til slutt sprang over målstreken som andremann på tiden 3.46.10.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Zürich/Bergen (TV 2): Han gikk enkelt videre fra fredagens forsøksheat, men da det virkelig gjaldt, var ikke regjerende mester Henrik Ingebrigtsen sterk nok.

23-åringen uttalte før løpet at han kom til å være fornøyd hvis han tok medalje, men at han selvsagt gikk for gull.

– Jeg springer ikke for sølv
Søndagens finale var av det dramatiske slaget, og inneholdt både knuffing og flere fall.

Ingebrigtsen sier til TV 2 at han er fornøyd med medalje, men:

– Jeg springer jo ikke mesterskap for å ta sølv. Likevel tar jeg medalje i mitt andre EM på rad, og det er noe jeg selvsagt er godt fornøyd med, sier Ingebrigtsen, som innrømmer at han nok gjorde et par småfeil som til slutt ble avgjørende for at han ikke var i nærheten av franske Mekhissi-Benabbad.

Innrømmer feilplassering
– Det var et humpete løp. 400 meter før mål gikk det en tysker i bakken rett foran meg. 200 meter før mål skjedde det samme med han iren. Jeg lå midt i feltet, og plasserte meg nok litt feil. Kroppen var god nok til å ta gull, men det hjelper ikke når man ikke er på rett sted til rett tid.

– Er du litt bitter?

– Litt kanskje, men dette er jo min egen feil. Det er jeg som tar de vurderingene. Man blir aldri 100 prosent fornøyd med et sølv. Jeg er kanskje 78 prosent fornøyd nå, sier 23-åringen til TV 2, før han utdyper:

Skal feire med cola
– Jeg gjør jobben og kommer meg til finalen. Det er ikke bare bare, det er mange som kjemper om medaljene, og nivået var utrolig høyt i år.

– Nå skal det vel feires?

– Jeg skal kjøpe meg en sekser med cola, og bøtte nedpå, flirer Ingebrigtsen.

Løp raskere enn da han tok EM-gull i Helsinki
Mahiedine Mekhissi-Benabbad, som tidligere i EM ble disket fra gullet på 3000 meter hinder for å ha revet av seg trøyen før målgang, vant 1500-meterfinalen suverent, med god avstand ned til Ingebrigtsen.

Etter et fall og litt knuffing fikk franskmannen en god luke, som ikke lot seg tette. Mekhissi-Benabbads vinnertid var 3.45.60.

Ingebrigtsens tid, 3.46.10, er for øvrig ti hundredeler raskere enn tiden han tok gull med i Helsinki for to år siden.

Lillebror Filip: – Det ble for mye å ta igjen
Trener og pappa Gjert Ingebrigtsen hadde følgende å si etter å ha sett sønnen springe inn til EM-sølv i Sveits:

– Det føles litt rart og stå her og være skuffet over sølv, for det føltes som om han hadde dette i lomma. Men han blir hindret av de fallene, så vi kan ikke være misfornøyd.

Lillebror og treningskamerat Filip mener finalen gikk for sakte.

– Hadde det gått fortere, ville ikke franskmannen kunne satt opp det tempoet. Han fikk en luke da Henrik ble hindret, og da ble det for mye å ta igjen, sier Filip Ingebrigtsen.

Saken oppdateres.