PÅ PLASS: Marcel Kittel fotografert i  cockpiten på veien til Tromsø. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)
PÅ PLASS: Marcel Kittel fotografert i  cockpiten på veien til Tromsø. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)

Kittel: – Jeg landet flyet trygt

Marcel Kittel håper han unngår turbulens på den siste etappen i Arctic Race.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Tromsø (TV 2): Den tyske superspurteren Marcel Kittel satte en støkk i sine medryttere da han tok plass i flyets cockpit da Arctic Race-rytterne skulle transporteres til Tromsø etter lørdagens etappe på Kvænangsfjellet.

– Jeg landet flyet ganske trygt, flirer Kittel til TV 2 før starten på den fjerde og avsluttende etappen i rittet.

– Det var kult å sitte i cockpiten og faktisk se og oppleve hva de gjør. Det er skikkelig lagarbeid. Min co-pilot annonserte at det var jeg som skulle lande flyet. Jeg tror noen ble litt redde.

26-åringen er en av kandidatene til å vinne søndagens etappe i Tromsø - dersom alt går uten problemer.

– Det ville vært fantastisk å vinne, men av og til er det sånn at dersom du får litt turbulens på vei mot målstreken, så kommer du ikke først, sier Kittel.

Mange mente at den andre etappen i rittet passet som hånd i hanske for Kittel, men det endte med en knusende overlegen seier til Alexander Kristoff. Kittel måtte ta til takke med en fjerdeplass. Til tross for en liten sportslig nedtur, er mannen med fire etappeseiere fra årets Tour de France klar på at Arctic Race er kommet for å bli.

– Jeg tror definitivt at dette rittet har en fremtid. Vi har sett mange virkelig vakre steder. Det er ikke så mange store byer, men folk løper rundt og heier i kostymer. Støtten er her. Jeg håper dette fortsetter i fremtiden, sier Kittel.

PS: Søndagens etappe har både start og målgang i Tromsø.