I ISOLAT: EN mann med symptomer som er forenelige med ebola er lagt i isolat på dette sykehuset i Alicante, Spania. FOTO: TELE5
I ISOLAT: EN mann med symptomer som er forenelige med ebola er lagt i isolat på dette sykehuset i Alicante, Spania. FOTO: TELE5

Ebolamistanken i Alicante er avklart

En nigeriansk mann ble lagt inn på sykehus i Alicante med feber og «flere andre symptomer» på ebola. Testene viste at det ikke dreide seg om den fryktede sykdommen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En nigeriansk mann som var satt i karantene i Spania med symptomer på ebola, har testet negativt på prøvene, opplyser helsemyndighetene i Alicante søndag.

Legene hadde isolert mannen lørdag på St. Joan-sykehuset i Alicante.

Lokale myndigheter opplyste søndag at prøvene som var blitt analysert, slår ut negativt for ebolaviruset.

Mannens tilstand skal være stabil etter at han oppsøkte sykehuset med høy feber og flere andre symptomer som er forenelige med ebola.

Symptomer på sykdommen er: Feber høyere enn 38.6 grader, krafitg hodepine, muskelsmerter, oppkast, diare, mageonde og uforklarlige blødninger.

Alicante er en av de mest populære destinasjonene for turister i Spania. Byen tar imot 4.2 millioner turister årlig.

Spania har allerede hatt sitt første ebolaoffer. Den spanske presten Miguel Pajares, døde forrige uke på sykehus i Madrid etter å ha blitt smittet i Liberia.

De vestafrikanske landene Liberia, Sierra Leone og Guinea er verst rammet der 1145 mennesker hittil er døde. Men også i Nigeria er det registrert flere syke, og minst fire personer er døde. Tallene er forøvrig kraftig underrapportert ifølge Leger uten grenser.

8. august ble epidemien erklært en internasjonal krise av WHO. Leger uten grenser varslet at smitten er ute av kontroll, og at verdenssamfunnet på sette i verk strakstiltak for å begrense smitten.