SNAKKER UT: David Moyes snakker ut om da han fikk sparken i Manchester United.
SNAKKER UT: David Moyes snakker ut om da han fikk sparken i Manchester United.

– Måten jeg mistet jobben på, er noe jeg aldri kommer til å glemme

Den tidligere Manchester United-manageren sier han fikk sparken via media, og aldri fikk muligheten til å lykkes.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Les alt om Premier League her!

For første gang siden han fikk sparken (22. april), snakker tidligere United-manager David Moyes ut i et intervju med Daily Mail.

– Manchester United ga meg aldri muligheten til å lykkes, sier skotten.

21. april, dagen før han offisielt fikk sparken i United, begynte nyheten om at noe var i gjære å lekke ut på diverse nettsider.

– Jeg trodde ikke på det først, innrømmer Moyes overfor journalist Matt Lawton.

Les også: Katastrofestart for van Gaal: United tapte hjemme mot Swansea
Les også: Supporterne krever forsterkninger: – Dette var søppel!

De to snakket også sammen bare én time før det som ble Moyes' siste treningsøkt på Carrington.

– Det er ikke mulig at dere (media) vet dette før meg. Vi snakker tross alt om Manchester United her, sa Moyes til Lawton den gang.

Ryddet pulten midt på natten
Men ryktene viste seg altså å være sanne. Dagen etter fikk David Moyes sparken. Etter ti tøffe måneder uten de riktige resultatene. I en klubb som var matet med suksess i flere tiår.

– Ettermiddagen og kvelden før visste jeg det egentlig. Og det stod jo skrevet over alt. Jeg hadde pratet med styreformann Ed Woodward på telefon, og det eneste han ville si var at jeg måtte møte på Carrington klokken åtte dagen etter.

Men Moyes møtte ikke opp klokken åtte. Han var på plass fire timer tidligere. Tok seg en løpetur og en dusj – så begynte han å rydde pulten.

– Det var vanskelig både for meg og familien min, selve måten vi oppdaget det på. Vi kunne lese at jeg hadde mistet jobben min. Det påvirket familien min, og gjorde ting vanskelig. Spesielt min far (79) ble dårlig i etterkant. Om det har med det som skjedde med meg å gjøre vet vi ikke, men han er i hvert fall bedre nå.

– Måten jeg mistet jobben på, er noe jeg aldri kommer til å glemme. Jeg fikk på sett og vis sparken via media, sier en åpenhjertig Moyes.

– Louis van Gaal må få tid
Om hans etterfølger på Old Trafford, nederlandske Louis van Gaal, sier Moyes at den meritterte manageren må få tid i klubben. Tiden ikke han selv fikk.

– Han trenger og må få tid til å finne ut av selve klubben. Han starter på mange måter med det samme utgangspunktet som jeg gjorde, sier foreløpig arbeidsløse Moyes, og legger til at han kommer til å tenke seg nøye om før han hopper på en ny trenerjobb.

– Jeg er arbeidsløs for første gang på 35 år, og foreløpig har jeg ingen planer. Får jeg det rette tilbudet vil jeg tenke meg nøye om. Jeg må ta over en klubb som gir meg en sjanse til å lykkes, sier 51-åringen.

Premier League søndag 17. august:
Liverpool - Southampton på TV 2 SPORT PREMIUM og TV 2 SUMO!
Newcastle - Manchester City på TV 2 SPORT PREMIUM og TV 2 SUMO!