DEMNING: Det skal ha foregått angrep svært nær demningskomplekset ved Mosul-demningen, her vist på et bilde fra 2007, i natt. Foto: AP Photo/ Khalid Mohammed
DEMNING: Det skal ha foregått angrep svært nær demningskomplekset ved Mosul-demningen, her vist på et bilde fra 2007, i natt. Foto: AP Photo/ Khalid Mohammed

USA bekrefter flyangrep nær Mosul-demning

Pentagon bekrefter at amerikanske kampfly har gjennomført ni angrep mot opprørere nær byen Arbil og den store Mosul-demningen i Nord-Irak.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– De ni flyangrepene som hittil er gjennomført har ødelagt eller påført skader på fire pansrede personellkjøretøy, sju bevæpnede biler, to Humveer og en panservogn, heter det i en kunngjøring fra den amerikanske sentralkommandoen.

Ifølge kunngjøringen ble angrepene gjennomført for å støtte opp om det humanitære hjelpearbeidet i Irak, og for å beskytte amerikansk personell og amerikanske installasjoner i landet.

Kurdiske kilder hevder søndag at det er startet en felles operasjon som involverer både kurdiske styrker og amerikanske luftangrep, melder BBC.

En talsmann for de kurdiske styrkene i området hevdet lørdag ettermiddag at opprørerne er drevet tilbake.

– Den kurdiske peshmerga-styrken har, med flystøtte fra USA, tatt tilbake kontroll over den østlige siden av damområdet, sa major Abdelrahman Korini. Dette er ikke bekreftet fra uavhengig hold.

Mosul-demningen på elva Tigris forsyner store deler av regionen med elektrisitet og er også svært viktig for jordbrukerne i Nineveh-provinsen. (©NTB)