TØFF KAMP: Det er vanskelig å være bortelag på Strømmen Stadion. Her Bodø/Glimt forrige sesong.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
TØFF KAMP: Det er vanskelig å være bortelag på Strømmen Stadion. Her Bodø/Glimt forrige sesong. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Langoddsen: Dramatikk i 1. divisjon

Rekdal håndplukket Strømmen og Alta som hjemmefavoritter til over 4 ganger innsatsen.

STRØMMEN - BRYNE (1. DIVISJON) H: 2,15 U: 3,20 B: 2,75
Strømmen er meget hjemmesterke. De har gått på to tap på hjemmebane så langt denne sesongen, mot topplagene Tromsø og Fredrikstad. På onsdag vant de hele 4-1 over Hødd hjemme på Strømmen Stadion. Bryne karret seg over nedrykksstreken med 2-1 over bunnlaget Ull/Kisa på onsdag. 1. Divisjon er tøft, med bare seks plasser som er helt sikre uten opp/nedrykk. Bryne tok en overraskende borteseier over Tromsø i juni, men forrige bortekamp tapte de 0-5 i Sandefjord. De er bare ett poeng over nedrykkstreken, mens Strømmen ligger tre poeng over. I denne divisjonen blir det dramatikk til siste runde. Strømmen er klare favoritter her basert på sterk hjemmeform.

ALTA - BÆRUM (1. DIVISJON) H: 2,07 U: 3,25 B: 2,90
Alta ligger på den siste trygge plassen i 1. divisjon, á poeng med Hønefoss på nedrykk. De vant 1-0 over Ranheim nylig, det var den første trepoengeren siden de slo HamKam i mai. Alta tar omtrent alt av poeng hjemme, og taper sjelden der. Bærum står med fire strake seire og har vist utrolig form i det siste, til tross for at toppscoreren ble solgt til Lillestrøm for to uker siden. På torsdag slo de opprykksfavoritt Tromsø 2-1 på “Kadda”. Bærum har lang reisevei til Alta, og Rekdal tror Bærums flotte form får en stopper når de reiser til Finnmark på søndag.