Aalesund med viktig seier i bunnkampen

Tangotrøyene med full kontroll hjemme mot Haugesund.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!
ORANSJE JUBEL: Aalesund kunne juble etter en svært viktig 3-0-seier lørdag.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
ORANSJE JUBEL: Aalesund kunne juble etter en svært viktig 3-0-seier lørdag.  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Aalesund - Haugesund 3-0:

Haugesund klarte aldri å gi Aalesund real kamp om poengene da lagene møttes til bunnkamp i eliteserien lørdag. Vertene vant med komfortable 3-0.

Se 1-0-scoringen i videovinduet øverst!

AaFK fikk ingen god start på årets eliteseriesesong. Først i den sjuende serierunden vant laget for første gang. Da ble Haugesund slått 2-1. Laget fortsatte å slite, noe som gjorde at sesongen har blitt annerledes enn trener Jan Jönsson trolig så for seg. Men i det siste har det derimot sett lysere ut for sunnmøringene.

Da Peter Orry Larsen satte inn 3-0 mot Haugesund hjemme lørdag var den tredje hjemmeseieren på fem kamper sikret. Larsen økte ledelsen som Leke James og Fredrik Ulvestad (straffe) hadde gitt de oransje.

Haugesund skapte i enkelte perioder store farligheter foran Aalesund-målet, men fikk det ikke til å stemme i like stor grad som vertene gjorde. Blant annet hadde Geir Ludvig Fevang en heading i tverrliggeren like før pause. Også innbytter Nikola Komazec hadde en god mulighet alene med Sten Grytebust i annen omgang.

AaFK klatrer med trepoengeren opp på 21 poeng. Det har også Haugesund og Bodø/Glimt, men nordlendingene har en kamp mindre spilt. Sogndal innehar for øyeblikket omspillsplassen (14.-plass) med 20 poeng. Brann og Sandnes Ulf ligger under streken. (©NTB)