Overlegen Northug: – Jeg har mye mer å gå på

Skistjernen tok sin tredje seier på rad og vant Toppidrettsveka.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Trondheim (TV 2): Toppidrettsveka har i all hovedsak handlet om to personer: Marit Bjørgen og Petter Northug.

Førstenevnte vant alle fire rulleskirennene i kvinneklassen, mens Northug fort kunne gjort det samme i herreekvivalenten om han ikke hadde ødelagt staven like før mål på det første rennet i Kristiansund. Tre seire var likevel mer enn nok til å stikke av med sammenlagtseieren i Toppidrettsveka.

Fredag kunne han fortelle TV 2 at gull er målet i Falun, og lørdag var han, til rivalenes store bekymring, klar på at han kommer til å være mye bedre når sesongen kommer i gang om drøye tre måneder.

– Nei, jeg er ikke i toppform. Jeg har mye mer å gå på, sa han til tv2.no like etter å ha kommet i mål til seier nummer tre på rad i Trondheim.

Vant i kjent stil
Northug gikk ut bak Simen Østensen på den avsluttende og avgjørende jaktstarten, men tok igjen sammenlagtlederen tidlig og spurtslo Eldar Rønning, Øystein Pettersen og nevnte Østensen lekende lett etter 15 kilometer.

Northug dro knapt en meter i front, men på sedvanligvis var han helt der fremme akkurat når det trengtes.

– Følte du deg sikker på seier der ute?

– Nei, ikke i det hele tatt, bedyret han, og la til:

– Jeg er kjempefornøyd med seieren, men rent sportslig og idrettslig så var det seieren på fredag i rulleskiløypa jeg er mest fornøyd med denne uka. Det løpet var mest likt et vanlig skirenn. Men det morsomste er å vinne her til slutt, å vinne hele Toppidrettsveka, på hjemmebane i Trondheim, sa han.

– Kan forvente triumfer tidlig i sesongen
En annen som smilte i målområdet var Olav Thonstad.

Tidligere denne uka ble det klart at Thonstad går inn i teamet til Northug foran den kommende sesongen, og så langt sier han at han «storkoser» seg i sin nye jobb - til tross for den tidvis intense mediadekningen.

Storkoste seg gjorde han også med elevens prestasjoner.

– Jeg er kjempefornøyd – det ble jo seier. Det var bra og sterkt av Petter, nærmest gliste han.

– Kan vi forvente lignende resultater tidlig i sesongen?

– Ja, klart det. Han må bare bygge opp basisstyrken, og da er han der når sesongen starter. Det regner jeg med. Men det er mange treningsdager som står for tur, og det må trenes uten avbrekk, skader og sykdom.

Det neste som står for tur for Northug nå er treningsopphold i høyden - men denne gangen uten Ilia Tsjernousov.

– Nei, Ilia blir ikke med denne gangen - det var ganske tilfeldig at de møttes forrige gang. Vi drar til høyden neste søndag og blir der i tre uker, og deretter blir det hjem igjen og trene i myra og på rulleski, og så er det en ny tur til høyden før sesongstart. Så langt er han bare i en oppbyggingsfase, avsluttet han.