SEIER: Marit Bjørgen tok innersvingen på alle i Toppidrettsveka. Foto: Ned Alley/NTB Scanpix
SEIER: Marit Bjørgen tok innersvingen på alle i Toppidrettsveka. Foto: Ned Alley/NTB Scanpix

«Kjedelige» Bjørgen vant Toppidrettsveka

Langrennsstjernen drepte all spenning tidlig og vant jaktstarten over 15 km klassisk rulleski i ensom majestet.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Trondheim (TV 2/NTB): Marit Bjørgen hadde som ventet få eller ingen problemer med å ta sin fjerde seier i Toppidrettsveka på lørdag. På den avsluttende jaktstarten over 15 kilometer i klassisk stil var hun umulig å hamle opp med fra første stavtak, og sørget derfor for å vinne Toppidrettsveka sammenlagt.

Så overlegen var hun at speakeren brøt ut halvveis: «Vi er utrolig heldige som har Marit, men hun gjør jo alle skirenn kjedelige».

Kommentaren ble møtt med latter av alle tilskuerne, og Bjørgen bare gliste da hun ble spurt om hun hadde noen medlidenhet med tilskuerne etter å kommet i mål i sentrum av Trondheim.

– Nei, det var ikke kjedelig for meg! Jeg synes det var artig å gå i front, jeg.

– Tour de France-stemning
Bjørgen gikk til topps i alle de fire skikonkurransene i arrangementet - bare motbakkeløpet på dag to fikk en annen seierskvinne.

Med det står Bjørgen med fem seire totalt i Toppidrettsveka - og det viste de mange tusen oppmøtte å sette pris på.

– Dette var helt utrolig. Det var Tour de France-stemning og helt rått å gå, sa hun.

Hun forklarte sin suverenitet på rulleski med en treningsmetode som har passet henne veldig bra.

– Jeg får igjen mye bedre svar fra asfalten på rulleski, som jeg ikke får fra snøen med vanlige ski. Jeg har dessuten fått gode svar fra all treningen jeg har gjort i sommer, sa Bjørgen.

– Håper jeg har mer å gå på
Drøye tre måneder gjenstår før sesongen 2014-2015 stakes i gang på Beitostølen. Før den tid håper hun å ta ytterligere steg.

– Jeg håper jeg har mer å gå på. Jeg føler at ting har gått bra – jeg har ingenting å klage på. Jeg har vært frisk og skadefri i sommer. Men disse resultatene er ingen fasit. Jeg har ikke gjort noe for å være i bra form, men jeg er solid og sterk gjennom alt, forklarte hun.

Treningsopplegget har så langt i år bestått av mye det samme som tidligere sesonger, men to kroppsdeler har fått litt mer oppmerksomhet enn tidligere.

– Det blir mye det samme hvert år, men det er enkelte ting jeg har jobbet mer med. Jeg har spesielt jobbet mye med å stabilisere mage og rygg, kunne hun fortelle.

Mens Bjørgens overlegenhet gjorde kampen om seieren uspennende, var kampen om andreplassen atskillig mer underholdende.

Therese Johaug startet 25 sekunder bak Bjørgen på jaktstarten, men Heidi Weng fikk kontakt og det ble til slutt en spurtduell mellom de to. Der var Weng den beste, men de endte over ett og et halvt minutt bak Bjørgen.