Sliten Nordhaug oppgitt over lagledelsen

– Jeg vet ikke hvorfor de ikke hører på meg, sier han.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Kvænangsfjellet/Bergen (TV 2): Lars Petter Nordhaugs håp om sammenlagtseier i Arctic Race of Norway fikk seg en smell  - bokstavelig talt - på lørdagens tøffe fjelletappe.

Nordmannen holdt lenge følge i front av feltet, men i stigningen opp Kvænangsfjellet «fikk» Nordhaug det skikkelig.

Mens Simon Spilak og Nordhaugs lagkompis Steven Kruijswijk stakk av gårde i bakken, falt Nøtterøy-karen bakover i feltet. Spilak vant til slutt etappen, mens Kruijswijk overtok ledertrøyen fra Nordhaugs skuldre. Nederlenderen holder nå på det blå tekstilet åtte sekunder foran Nordhaug.

Blir tvunget til å kjøre Vueltaen

Etter målgang var Nordhaug tydelig skuffet og sliten. Da kom det nemlig en kraftsalve i retning lagledelsen i Belkin.

– Jeg må hvile litt nå, men jeg har et veldig tøft program. Laget har satt meg opp på 32 sykkelritt på 41 dager. Det er tøft for kroppen. Jeg begynner å merke det nå med all reisingen, sier han til TV 2.

Og fortsetter:

– Det er ikke så lett å si ifra til dem. Jeg har sagt at jeg ikke har lyst til å kjøre Spania rundt, men det må jeg. Jeg kunne heller tenkt meg å kjøre løpene i Canada, som er endagsløp. Jeg er en endagsrytter og er best på harde endagsritt. Jeg er ikke så bra i etapperitt, sier Nordhaug.

– Hvorfor vil ikke laget høre på deg?

– Nei, det vet jeg ikke, sier Nordhaug.

Vestfoldingens kontrakt med det nederlandske laget går ut etter sesongen, og Nordhaug har foreløpig ikke skrevet under for et nytt lag for neste sesong.

Se og følg Arctic Race of Norway direkte i vårt livesenter!

Belkins sportsdirektør i Arctic Race, Michiel Eljizen, forstår Nordhaugs frustrasjon, men tror det er lurt å sende ham til Spania.

– Det er ikke opp til meg å sende ham til Vueltaen, men jeg tror laget har en tanke med det. I alle fall lagsjefene som skal til Vueltaen. Han reiser nok til Vueltaen for å støtte Kelderman og Gesink, sier han til TV 2.

– Jeg mener at han er den rette mannen, men jeg kan se for meg at Lars Petter heller vil kjøre rittet i Canada. Et ritt han har vunnet tidligere. Vueltaen eller Canada - det er et vanskelig valg. De valgte Vueltaen, sier Eljizen.

Kaggestad: – Burde tatt det internt

TV 2s sykkelekspert Johan Kaggestad forstår også Nordhaug, men mener han burde spart seg fra å melde dette til norsk presse.

– Det er lov å kritisere laget sitt, men det burde han tatt internt når rittoppsettet ble klart. Lars Petter er jo på vei ut av laget, da har han manglende lojalitet mot laget han er i ferd med å forsvinne fra. Så jeg kan jo forsåvidt forstå det, men de bør ta det internt, sier han til TV 2.

Kaggestad sier likevel:

– Antall rittdager Lars Petter har nå gir en vanskelig balanse. Målet må jo være at han skal stille opp i Spania rundt og være i toppform. Når han kommer fra Polen rundt og er sliten etter det, og får dette rittet på toppen av det, blir det vanskelig å være i toppform i Spania rundt.

Kaggestad synes likevel ikke Nordhaug har vært helt «seg selv» denne sesongen.

– Jeg synes Lars Petter har vært en fantastisk positiv idrettsutøver, men i år har jeg savnet den positive gnisten. Det er sannsynligvis fordi han har surnet litt i laget. Han er litt for opptatt av det han ikke kan gjøre noe med, istedenfor å gå for noe han kan gjøre noe med.

– Det synes jeg har sett på Alexander Kristoff. Han er på en bølge og tar stadig nye utfordringer. Det å sitte med i dag, var en ny utfordring for Kristoff. Så Lars Petter må snu litt på måten å tenke på, sier sykkeleksperten.

Har slitt med et vondt kne

Forklaringen på lørdagens kollaps i bakkene tilskriver for øvrig Nordhaug et trøblete kne.

– Jeg hadde ikke en sjanse i dag. Jeg prøvde å følge Spilak da han gikk, men jeg har hatt vondt i et kne et par dager nå. Det hemmet meg ganske mye i dag. Jeg har prøvde å late som ingenting og ikke tenke på det, men jeg hadde ganske vondt i dag, sier han.

– Jeg er fortsatt sliten etter Polen rundt og restitusjonen min har vært elendig. Jeg skjønner ikke helt hvordan jeg klarte å sykle så fort den første dagen, sier Nordhaug med et skjevt smil.

For mens det var jubel og smil på den første etappen til Nordkapp, var det ikke like lystbetong å være Lars Petter Nordhaug på vei opp Kvænangsfjellet.

– Det var ikke noe gøy i dag. Jeg trodde det kunne holde, men jeg det er uansett ikke noe jeg kunne gjort annerledes. Det føltes som om andre syklet mye fortere i dag enn den første dagen. Men det var nok bare jeg som kjørte seinere. Det bare stoppet opp, sier han.

Kristoff tok råsterk 3. plass

Mens Nordhaug slet på etappen, imponerte derimot Alexander Kristoff stort i den nord-norske fjellheimen. 

Rogalendingen bet seg fast i feltet opp den siste bakken og tok en råsterk 3. plass i mål. 

– Det var ikke så bratt, så det gikk ganske greit å sykle i feltet. Det var helt greit, sier han til TV 2.

– Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle henge med. Men da jeg fikk høre at det var en del motvind, så fikk jeg troen på det, forteller han.

At det ble Katjusja-seier for andre dag på rad gledet også 27-åringen.

– Planen var at vi skulle kjøre for Spilak i dag, i tillegg til at jeg skulle prøve å henge med. Det gikk 100 prosent etter planen, sier Kristoff med et smil.