Berget-dobbel i norsk scoringsfest

Både Jo Inge Berget og Stefan Johansen tegnet seg på scoringslisten da Ronny Deilas Celtic utklasset Dundee United.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Celtic - Dundee United 6-1

Video med tillatelse fra C More i vinduet øverst!

Celtic ga seg ikke før det stod 6-1 på måltavlen på Celtic Park. Den norske duoen Jo Inge Berget og Stefan Johansen bidrog med sine scoringer sterkt til seieren.

Vanvittig åpning på kampen
I kampens første spilleminutt kunne Callum McGregor gitt hjemmelaget en drømmestart, men langskuddet fra 21-åringen gikk i stolpen

Etter en kjapp Dundee United-kontring kunne bortelagets Gary Mackay-Steven gjort livet surt for Celtic, men heldigvis for Ronny Deila og co gikk forsøket fra venstrekanten utenfor.

I det femte spilleminuttet fikk Celtic hjørnespark. Corneren gikk via to Dundee-spillere, før unggutten og debutant Jason Denayer banket ballen opp i nettaket til 1-0 og stormende jubel på Celtic Park.

Johansen la på til 3-0
Drøye 20 minutter seinere, etter at Celtic hadde tatt mer og mer over, skulle ballen igjen sitte i målet bak Dundee-keeper Radoslaw Cierzniak, og nok en gang kom scoringen etter hjørnespark. Anthony Stokes skrudde ballen inn i feltet og på første stolpe dukket Kris Commons opp og satte inn 2-0.

Drøye fem minutter seinere la hjemmelaget på til 3-0 etter en iskald socring fra norske Stefan Johansen. Den tidligere Strømsgodset-spilleren kom alene med Cierzniak, og trillet ballen rolig til side for polakken.

Etter to store sjanser til, én av dem et tverliggerskudd signert Jo Inge Berget, gikk lagene til pause på stillingen 3-0 til et Celtic-lag som hadde styrt det aller meste de første 45 minuttene.

Scoret sitt første og andre for Celtic
Og å styre det meste - om ikke alt - skulle Celtic også gjøre resten av kampen. Ti minutter ut i 2. omgang slo Sokes et frispark inn i feltet og mot mål, og uten å være i noen som helst stoppet ikke ballen før den lå i nota bak Cierzniak.

Deretter var det duket for dagens andre norske scoring. Høyreback Efe Ambrose headet en corner inn igjen i feltet, der Jo Inge Berget - med sin første scoring i Celtic-drakt - nikket inn hjemmelagets femte mål.

På stillingen 5-0 falt tempoet noe i kampen, og 20 minutter før slutt reduserte Dundee-kaptein John Rankin med et langskudd Celtic-keeper Craig Gordon var sjanseløs på.

På overtid lirket Jo Inge Berget inn sin andre for dagen, og fastsatte sluttresultatet til 6-1.

Sjekk den skotske Premier League-tabellen på altomfotball.no!