Landslagssjefen: – Dette er en stor utfordring for Petter

Ikke avklart hvem som skal smøre skiene til Petter Northug i vinter.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Petter Northugs trenerteam er endelig på plass, og under Toppidrettsveka har han vist at også gullformen er på god vei.

Men ennå gjenstår formalitetene med Norges Skiforbund, før man kan føle seg helt trygg på å få se en revansjesugen Northug under VM i Falun. Og skal det bli gull der, er den privatsatsende langrennsløperen avhengig av å få orden på både skipark, skismører og skitester.

– Det er helt avgjørende. Ski er ekstremt viktig. Skal du vinne må du ha gode ski, og jobben med å finne de riktige skiene må være godt i gang allerede nå, sier TV2s langrennsekspert, Fredrik Aukland.

Skal vi tro Northugs nye trener, Stig Rune Kveen, har de god kontroll på skiparken.

– Vi er kontinuerlig på utkikk etter nye og bedre ski. Vi har allerede testet i mange måneder, og det blir mer testing før sesongen for å spisse skiparken, sier Northug-treneren til TV 2.

Skal teste Northugs ski

Kveen bekrefter også at det er han som har ansvaret for å teste Northugs ski, slik også forrige sesongs trener, Eirik Myhr Nossum, hadde.

– Vi er omtrent like tunge, så det er ikke et problem. I tillegg er Petter mye involvert selv.

Aukland mener imildertid at Team Northug står i fare for å gå i samme felle som i fjor, da de slet med å finne optimale ski til langrennsstjernen.

– Kanskje har Kveen allerede nok oppgaver som trener. Jeg mener at de bør ha flere skitestere. De må for all del ikke undervudere viktigheten av utstyret, sier langrennseksperten.

– Får utdelt en smører

I tillegg står Northug overfor problemet med manglende kontinuitet. Når sesongen begynner og han blir en del av landslaget, får han ikke med seg sitt eget smøreteam til konkurransene.

– Da må han forholde seg til lanslagets støtteapparat. Det blir en utfordring, og han har nok en større jobb å gjøre enn landslagsløperne, sier landslagssjef Vidar Løfshus til TV 2.

– Landslagsløperne har sine smørere som følger dem gjennom hele året, mens Petter må få utdelt en smører når de kommer til første verdenscupløp, forklarer Aukland.

Kveen innrømmer ar de ikke har fått på plass detaljene rundt Northugs skiutstyr med Norges Skiforbund.

– Hva gjør dere når sesongen begynner og Petter må gå for landslaget?

– Det får vi se på når den tid kommer, svarer Northug-treneren.

– Hvem får ansvaret for Petter sine ski i verdenscup og VM?

– Det får vi se på når den tid kommer.