GIKK TIL ANGREP: Den ekstreme islamistgruppen Boko Haram, her med leder Abubakar Shekau, skal ha slått til igjen skal ha slått til igjen. Foto: AFP
GIKK TIL ANGREP: Den ekstreme islamistgruppen Boko Haram, her med leder Abubakar Shekau, skal ha slått til igjen skal ha slått til igjen. Foto: AFP

–Terrorgruppen Boko Haram har bortført 100 gutter og menn

Kun fire måneder etter at 200 skolejenter ble bortført i Nigeria skal Boko Haram ifølge vitner stå bak nye kidnappinger.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det som er antatt å være medlemmer av terrorgruppen Boko Haram har fredag kveld bortført rundt 100 gutter og flere menn i landsbyen Doron Baga nordøst i Nigeria, melder nyhetsbyrået Reuters.

Opplysningene stammer fra personer som var vitner til kidnappingen.

– De etterlot ingen menn eller gutter på stedet, kun barn, jenter og kvinner, sier Halima Adamu til nyhetsbyrået.

– De ropte «Allah er størst», og avfyrte sporadiske skudd. Det var full forvirring. De begynte å ta menn og gutter inn i kjøretøyene sine, og truet med å drepe alle som ikke adlød.

Bortføringene skjer kun fire måneder etter at terrorgruppen Boko Haram kidnappet over 200 skolejenter fra landsbyen Chibok. De er fortsatt savnet.

Boko Haram, hvis navn kan oversettes til «vestlig utdanning er synd», har tatt livet av flere tusen mennesker under forskjellige angrep i Nigeria de siste årene.

– Boko Haram er en betydelig trussel mot hele Vest-Afrika og nå også Sentral-Afrika, og har beviselig bånd til al-Qaida i det islamske Maghred (AQIM) og andre terrororganisasjoner, har den franske presidenten François Hollande tidligere uttalt.

Også Nigerias president Goodluck Johnatan sier at Boko Haram ikke lenger kun er en lokal terrorgruppe, og at de helt klart handler «som en al-Qaida-operasjon».