Dr. Kent Brantly jobbet med ebolasmittede pasienter i Liberia, og ble selv smittet. Nå skal han være på bedringens vei. FOTO: AFP PHOTO/SAMARITAN'S PURSE/JONI BYKER/HANDOUT
Dr. Kent Brantly jobbet med ebolasmittede pasienter i Liberia, og ble selv smittet. Nå skal han være på bedringens vei. FOTO: AFP PHOTO/SAMARITAN'S PURSE/JONI BYKER/HANDOUT

Ebola-syke Kent: – Jeg blir bedre og bedre for hver dag

Amerikaneren som var døden nær med ebola er på bedringens vei. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Dr. Kent Brantly som ble fraktet fra Liberia til USA med ebolaviruset melder at han er på bedringens vei.

– Jeg er bedre på alle mulige måter, skiver han ifølge NBC News. Han sier det fortsatt gjenstår en del før han kan skrives ut, men nå ser han fram til å gjenforenes med familien.

– Jeg har godt håp om å få se kona og barna mine i nær framtid, sier han.

Videre takker han for all støtte han og Nancy Writebol har fått siden de ble smittet med det fryktede viruset. Han ber også at alle må be for ofrene i Vest-Afrika.

Både Brantly og Writebol jobbet i Liberia som misjonærer og tok seg av folk som ble rammet av ebola da de selv ble smittet. 

Ebolaepidemien i Vest-Afrika sprer seg langt raskere enn hva helsepersonell klarer å håndtere, og det vil ta minst seks måneder å få epidemien under kontroll, sier Leger Uten Grenser.

1145 mennesker er så langt registrert døde, ifølge nye tall som Verdens helseorganisasjon (WHO) la fram fredag, og antallet sykdomstilfeller er ifølge organisasjonen kraftig underrapportert.

– Epidemien sprer seg raskere enn det vi klarer å håndtere. Å få epidemien under kontroll vil dessuten kreve en enda større innsats fra WHO samt mer medisinsk ekspertise på bakken, sier Joanne Liu, presidenten i Leger Uten Grenser.

Liu advarer om at epidemien kan få krigslignende konsekvenser for hele regionen dersom det ikke tas grep.

– Hvis vi ikke får stabilisert situasjonen i Liberia, vil vi aldri klare å stabilisere regionen sier hun.

FNs matvareprogram er i gang med å sende matforsyninger til en million mennesker som er satt i karantene i Guinea, Liberia og Sierra Leone som følge av epidemien.