Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Odd Grenland er på vei mot medalje i Tippeligaen og er én seier fra å spille cupfinale. Kun hjemmekampen mot Sarpsborg 08 står mellom Odd og en novemberdate med Ullevaal.

Man skulle tro at spillerne fikk ekstra påfyll på bankkontoen med suksess, men slik er det ikke i telemarksklubben.

Spillerne i Odd får nemlig ikke én krone i bonus. Men det får trener Dag-Eilev Fagermo.

– Hvis vi når målsettingen vår generer det penger til klubben. Da skal spillerne ha bonus. Hvis ikke blir det bråk her, sier Fagermo. 

Odd-kaptein Steffen Hagen sier til TV 2 at bonus ikke har vært tema de siste sesongene.

– Her har kassen vært bunnskrapt. Vi har måttet tåle flere lønnskutt, og da er det ikke tid for å kreve bonuser, sier Hagen.

– Dessuten så har vi vel prestert bedre enn de fleste hadde forventet, inkludert oss selv, forklarer Frode Johnsen.

Direktør i klubben, Einar Håndlykken, sier at den økonomiske situasjonen i klubben mer har handlet om å kutte kostnader, inkludert lønn, enn å diskutere mulige bonuser.

– Nå har spillerutvalget for kort tid siden bedt om en prat om bonus. Det har jeg sagt ja til. Men det betyr ikke at spillerne får bonus. Først må vi ta medalje og slå Sarpsborg i semfinalen. Deretter får vi telle opp hvor mye det er i kassen, forklarer Håndlykke.

– Klarer vi å fullføre sesongen i samme stil synes vi faktisk at vi fortjener bonus. Det kan jo også være en fin "gulrot" for oss, mener Steffen Hagen.

– Det er vel rett og rimelig at alle får litt dersom vi sørger for at det ikke bare sportslig, men også økonomisk, blir en jubelsesong, mener Frode Johnsen.