KJEMPER OM MESTERLIGA: Paul Scholes tror enten Mesut Özil, Daniel Sturridge eller Wayne Rooney havner utenfor topp 4.
KJEMPER OM MESTERLIGA: Paul Scholes tror enten Mesut Özil, Daniel Sturridge eller Wayne Rooney havner utenfor topp 4.

– United, Arsenal og Liverpool kjemper om to Mesterliga-plasser

Paul Scholes mener tittelkampen står mellom to lag.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Etter karriereslutt har Paul Scholes gjort seg bemerket med sterke meninger i diverse avisspalter og i tv-ruten.

Tidligere i vår dissekerte Scholes Arsenal-laget etter 0-6-tapet for Chelsea. Han hevdet at spillere som Rosicky, Arteta, Özil og Cazorla ikke hadde disiplin, og ble sitert på at Jack Wilshere hadde stagnert. Det førte til at han ble oppringt av Wilshere i etterkant.

I sommer kritiserte han Roy Hodgson for å bruke Wayne Rooney på venstrekant i VM. Det utspillet kom bare en måned etter at Scholes hevdet Rooney var over middagshøyden som fotballspiller. 

Nå har Scholes fått en spalte i The Independent. Der slår han fast at Manchester United må konsentrere seg om å kjempe om 3. plassen i Premier League.

– Selv om Louis van Gaal vil være en bra valg for Manchester United på lang sikt, er det vanskelig å se dem som tittelutfordrere denne sesongen. Instinktet mitt sier at tittelkampen vil stå mellom Chelsea og Manchester City. United, Liverpool og Arsenal kjemper om de to gjenværende Mesterliga-plassene, skriver Scholes.

Han mener den nederlandske sjefen var akkurat det Manchester United trengte etter Moyes-fadesen.

– Han har spillernes respekt. Den fikk han med en gang han kom, sier Scholes og legger til:

– Han ser ut som en skummel mann. Det er bra. Sir Alex Ferguson var også en skummel mann, og av og til kan det "skremme" spillere til å prestere. Av det jeg har sett så langt i forsesongen er han litt gal. Gal og genial, sier Scholes.

Den tidligere midtbanekjempen mener Manchester United mangler et par spillere for å kjempe med byrival City og Chelsea.

– United har ikke signert nok spillere i dette vinduet, selv om de har brukt over 600 millioner kroner på å hente Luke Shaw, som nå er ute i en måned, og Ander Herrera. I mine øyne trengte United en midtbanespiller fra øverste hylle, og det var ikke mange av dem tilgjengelige i sommer. Kun to, faktisk, og Cesc Fàbregas og Toni Kroos har allerede fullført sine overganger, sier Scholes.