Oh la Shala, for et drømmetreff

Odd-talentet herjet med Brann i kvartfinalen.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Odd - Brann 3-1:

Skagerak Arena/Bergen (TV 2): Odd fortsatte på vinnersporet og er klar for semifinalen i cupen etter en ovebevisende 3-1-seier over Brann torsdag kveld.

I neste hinder før cupfinalen venter Sarpsborg 08 på hjemmebane. Det ble klart etter trekningen seint torsdag kveld.

DRØMMETREFF: Herolind Shala viste klasse da Odd gikk opp i 3-1-ledelse.
DRØMMETREFF: Herolind Shala viste klasse da Odd gikk opp i 3-1-ledelse.

Anført at stortalentet Herolind Shala tidvis rundtspilte Odd gjestene fra Bergen. Unggutten scoret selv to av målene - den siste var en herlig perle fra vel 20 meters hold.

Se og nyt Herolind Shalas 3-1-scoring i videovinduet øverst!

Shala tror på cupfinale

Etter kampen smilte 22-åringen  - ikke overraskende - svært bredt på Skagerak Arena.

Nå tror han «Oddrane» kan gå hele veien til Ullevaal.

– Ja, selvfølgelig ser jeg oss i cupfinalen nå. Vinner vi semifinalen, så er vi der. Det gleder jeg meg til. Dette kan bli en historisk sesong for Odd. Det er bare å fortsette i samme sporet fremover nå. Dette blir bra, sier Shala til TV 2.

Vi fulgte kampen minutt for minutt i vårt livesenter!

Odd-trener Dag-Eilev Fagermo var også en fornøyd mann etter kampslutt. Han mener Odd var mer enn fortjente vinnere av kvartfinalen.

– Vi spilte fantastisk fin fotball. Det var akkurat slik jeg vil at Odd skal spille. Jeg føler det var klasseforskjell på lagene i dag, sier han til TV 2.

Norling: – Odd var bedre enn oss

Brann-trener Rikard Norling var naturlig nok ikke like blid. Presset på svensken øker stadig, all den tid Bergens-laget ligger an til nedrykk i Tippeligaen.

Torsdagens kvartfinale kunne blitt en sårt tiltrengt opptur for Brann. Spesielt ettersom nysigneringen Marcus Pedersen var klar og fikk sine første minutter i Brann-drakta.

Slik gikk det ikke, men Norling ville ikke komme med noen unnskyldninger.

– Straffen som Odd fikk påvirket kampen. Det er det ingen tvil om. Men i var Odd bedre enn oss. Vi gjorde et godt forsøk, men vi er ikke helt der at vi kan klare å slå Odd, sier han til TV 2.

– Vi hadde flere sjanser da vi ledet 1-0. Så vi var ikke helt sjanseløse på seier. Men det ble som det ble, legger Norling til.

Pedersen fikk Brann-debuten

Storkjøpet Pedersen startet på benken, men ble byttet inn de siste 20 minuttene av kampen.

Kraftspissen markerte seg ikke nevneverdig, men fikk heller de helt store sjansene å jobbe med.

– Det var moro å spille igjen, men det var kjedelig at vi røk ut, sier han til TV 2.

– Hadde jeg fått noen sjanser, så skulle jeg ha satt dem i mål. Det var mye trøkk fra Odd, men det kom ikke så mye der oppe hos oss. Det kommer nok i neste kamp, sier Pedersen.

Og den kampen er ikke et hvilket som helst oppgjør. På søndag venter nemlig det klassiske oppgjøret hjemme mot Rosenborg.

– Det gleder jeg meg til. Det blir en knallmatch, sier Pedersen.

Huseklepp sendte Brann i ledelsen

Tross Odd-seier var det likevel Brann som tok ledelsen i Skien. Erik Huseklepp viste glimt av gammel storhet etter 24 minutter og dundret inn 1-0.

Brann holdt på ledelsen helt til det var spilt 66 minutter, da Shala viste seg frem for første gang i kampen.

Odd fikk straffe etter at Jone Samuelsen ble lagt i bakken, og Shala gikk frem til krittmerket. 22-åringen gjorde jobben og sørget for 1-1.

Vel tolv minutter etter fulgte superveteran Frode Johnsen opp på sedvanlig vis: Odd fikk corner, ballen ble løftet inn og Johnsen headet inn 2-1.

Fire minutter før slutt kom kampens høydepunkt. I hvert fall for Odd og hjemmefansen.

Shala fikk en flott pasning av Fredrik Jensen på midten og dro den med seg hele veien til Branns 16-meter. Da klinket unggutten til og dundret ballen uttagbart i mål.

PS! I den andre semifinalen tar Stabæk imot Molde på Nadderud.