TATT: Ramon og Janet Barreto ble tatt denne uken etter å ha vært på rømmen i fem år. Foto: Politiet
TATT: Ramon og Janet Barreto ble tatt denne uken etter å ha vært på rømmen i fem år. Foto: Politiet

To av USAs mest ettersøkte tatt etter fem år på rømmen

Janet og Ramon Baretto er anklaget for å ha mishandlet adoptivbarna så ille at et av dem døde.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rømlingene Janet Killough Barreto (43) og Ramon Baretto klarte å holde seg på frifot i fem år, men torsdag ble det klart at paret endelig var tatt.

Barreto-paret har stått på det amerikanske føderale politiets liste over mest ettersøkte forbrytere, skriver CNN.

– Mishandlet adoptivbarn

Paret skal angivelig ha reist til Guatemala ved flere anledninger i 2005 og 2006. På disse turene adopterte Janet og ektemannen flere barn som ble tatt med tilbake til USA hvor de ble underernært, fysisk misbrukt, og tvunget til å sove på trebenker.

– Barna ble straffet med slag og ved flere anledninger festet til sengene, slått i magen, eller fått hodet tvunget under vann, opplyser det føderale politiet.

I 2008 skal mishandlingen ha ført til at en av deres adoptivbarn– en 2 år gammel jente –døde, skriver CNN.

Barreto-paret ble arrestert, men ble midlertidig løslatt på kausjon. Siden dukket de aldri opp da rettssaken skulle starte, og i fem år har politiet jaktet dem.

– Grufulle forbrytelser

Plakater med navn og bilde ble spredt, og denne uken ble de endelig tatt et kjøpesenter i Oregon, etter tips fra publikum.

Ifølge politiet hadde de med seg en 11 måneder gammel gutt da de ble arrestert. Barnet er nå tatt hånd om av barnevernet.

Verken Ramon eller Janet innrømte hvem de var umiddelbart. Først da det ble tatt fingeravtrykk kunne politiet med sikkerhet si at de hadde tatt rette personer.

– Forbrytelsene de angivelig har begått er intet mindre enn grusomme og foraktelige, sier Jimmy Edwards, politimester i Union County, Mississippi.

– Nå er det på tide at rettferdigheten seirer.