I'M OUTTA HERE: Shane Longs Hull-opphold varte kun et halvt år. Da la Southampton 120 millioner kroner på bordet for angriperen.
I'M OUTTA HERE: Shane Longs Hull-opphold varte kun et halvt år. Da la Southampton 120 millioner kroner på bordet for angriperen.

Southampton punget ut 120 mill for Shane Long

Øser ut penger for angriperen som aldri har scoret mer enn åtte mål på én PL-sesong.

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Southampton har punget ut for å forsterke angrepsrekken sin, og har signert Shane Long fra Hull. 

Ifølge britiske medier har Southampton punget ut hele 120 millioner kroner for den 27 år gamle angriperen, som aldri har scoret mer enn åtte mål på én Premier League-sesong.

– Shane er en veldig god spiller. Som angriper er han annerledes enn Graziano Pellè, og det er noe vi trenger, sier manager Ronald Koeman til klubbens nettsider.

– Henrykt

Long meldt overgang til Hull så sent som 17. januar i år, men når Southampton kom på banen med 120 millioner kroner klarte verken klubb eller spiller å si nei.

– Jeg er henrykt. Det kom ut av det blå for meg, men da jeg kom og fikk se treningsfasiliteten og traff manageren, så virket det som en riktig beslutning for meg og familien. Det var en vanskelig beslutning å ta, men når du kommer ned til Southampton så ser du hvor stor klubben er og hvor veldrevet den er, sier han.

Så gjenstår det å se om det vil hjelpe Long til å bli giftigere foran mål. Han scoret 21 ligamål, pluss to i playoffen, i Championship i 2010/11-sesongen. Det er hans høyeste liganotering, men i Premier League har han aldri vært i nærheten.

Forrige sesong ble det sju Premier League-mål. De to sesongene før det ble det åtte. Det bør sannsynligvis Long forbedre om han skal rettferdiggjøre den heftige overgangssummen.

Marerittsommer

Southampton er i ferd med å bygge opp laget etter å ha mistet en rekke stjernespillere. Luke Shaw, Adam Lallana, Dejan Lovren, Calum Chambers og Rickie Lambert har alle forsvunnet til større klubber.

Inn har Dusan Tadic, Fraser Forster, Graziano Pellè, Saphir Taider og Ryan Bertrand kommet.