Italienske medier:
– Conte overtar Italia

– Dette betyr trøbbel for Norge, sier Per-Jarle Heggelund.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Italia, Kroatia, Bulgaria, Aserbajdsjan og Malta venter Norge i EM-kvalifiseringen, som starter denne høsten.

Norges første kamp er mot Italia på Ullevaal. En oppgave som i seg selv høres tøff ut, men som kanskje ble enda tøffere i dag.

Ifølge samtlige italienske sportsredaksjoner, deriblant Sky og La Gazzetta dello Sport, har nemlig Italia og Antonio Conte kommet til enighet om en kontrakt. Avtalen ventes å bli offentliggjort i morgen.

Dårlig nytt for Norge

– Hva tenker du på Norges vegne?

– Trøbbel, både flirer og sukker TV 2-kommentator Per-Jarle Heggelund.

Heggelund kommenterer Premier League på TV 2 fra denne sesongen, men har i en årrekke kommentert Serie A. Han kjenner derfor godt til Antonio Conte og hva Norge kan forvente seg i september.

– Det er mye spekulasjon om hvorfor han ga seg, men jeg tror han er en smule utbrent. Det er få andre trenere som bruker like mye krefter på trenerrollen som han gjør. Han har en ekstremt fysisk krevende tilnærming til jobben sin. 

Derfor tror også Heggelund at landslagsrollen vil passe utmerket for Antonio Conte.

– Han er simpelthen en fantastisk trener. Hvis dette stemmer og han nå kan spare kruttet til få treninger og få kamper, så tror jeg det vil passe ham perfekt. Jeg blir svært overrasket hvis vi ser en eneste italiensk spiller som ikke går utpå Ullevaal-matten i september med full motivasjon.

– Umulig å gardere seg mot

Antonio Conte var en formidabel suksess for Juventus og tok klubben fra store problemer til tre strake ligatitler. I sommer sjokkerte han fotball-Italia da han sa opp stillingen sin på dagen.

– Finnes det en sårbarhet ved Contes system, noe Høgmo og Norge kan angripe?

– Nei. Det gjør det dessverre ikke. Conte representerer en spillestil som står godt til samtlige motstandere. Vi må håpe at Norge har marginene på sin side og at Italia ikke har det, mener Heggelund.

Heggelund tror imidlertid at Høgmo kan begynne å forberede seg på å møte et Italia-mannskap i 3-5-2.

– Vi får se om han fortsetter med trebackslinje for Italia. Jeg vil anta at han gjør det, og da blir de svært solide defensivt. Leonardo Bonucci, som knapt fikk spille i VM, er fantastisk i det systemet. Bare der er det en åpenbar forsterkning for Italia.

La Gazzetta dello Sport skriver at Antonio Conte vil få en årslønn på 45 millioner kroner, hvor hovedsponsor Puma dekker halvparten av beløpet. Dette vil gjøre ham til verdens nest best betalte landslagstrener, etter Fabio Capello.