FULL KONTROLL: Simen Agdestein og Norge vant alle sine partier mot Malaysia torsdag. Her er den tidligere Lyn-spilleren klar for siste spill mot Yee-Weng Lim.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
FULL KONTROLL: Simen Agdestein og Norge vant alle sine partier mot Malaysia torsdag. Her er den tidligere Lyn-spilleren klar for siste spill mot Yee-Weng Lim. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

- Vi kan dra hjem med et smil

Det norske førstelaget vant 4-0 i siste runde av sjakk-OL. 

Bli med på galskapen. Se alt av engelsk fotball.
Klikk her for å bestille det riktige abonnementet for deg før seriestart!

Det ble en lykkelig slutt på et langt eventyr for det norske førstelaget i sjakk-OL. I siste runde ble resultatet en knusende 4-0 seier mot Malaysia - selv uten Magnus Carlsen på laget. 

- Det gir en god følelse

Det var tidlig klart at den norske kvartetten hadde full kontroll på landslaget fra Malaysia. Før tre timer var gått, hadde det første helpoenget kommet på bordet etter at Simen Agdestein hadde avverget et farlig angrep, og ble stående igjen med et tårn mer. 

Også de andre landslagsguttene vant enkelt mot sine motstandere. Dermed kunne nordmennene dra hjem med en god følelse til tross for et noe skuffende sammenlagtresultat. 

- Den overbevisende seieren i dag gjør at vi allikevel kan dra hjem med et smil om munnen, sa Jon Ludvig Hammer etter partiet. 

Slitne landslagsspillere

Det gikk ikke helt som Norge håpet da Magnus Carlsen, Simen Agdestein, Jon Ludvig Hammer, Leif Erlend Johannesen og Kjetil A. Lie spilte OL på hjemmebane. 

Etter en treg start på sjakk-OL slo nordmennene tilbake med sterke seire mot blant annet Polen og Italia. Men så ble de norske stormesterne slitne. Det innrømmet Simen Agdestein ovenfor TV2 torsdag.

- Det er mye press når det står på. Vi ble alle veldig slitne mot slutten av turneringen. 

Også Leif Erlend Johannesen kunne fortelle at han og lagkameratene kjente på presset under turneringen. 

- Vi er ikke vant til oppmerksomheten som følger av at vi spiller på hjemmebane. Det sugde kanskje mye energi, sa fjerdebordsspilleren. Han kunne fortelle at Kjetil A. Lie sov til langt ut på formiddagen da han hadde fridag onsdag. 

- Det er tydelig at vi alle er utmattet, sa han.