– Sjokket ble desto større da jeg hadde kreft i det andre brystet også

Sidsel Valmot (52) var ikke forberedt på å få kreft i begge brystene.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Da Sidsel Valmot (52) fikk vite at hun hadde en liten svulst i det ene brystet, tok hun det med fatning.

For henne var ikke kreften så dramatisk. Men muligheten for å ha kreft i det andre brystet også, hadde hun ikke sett for seg.

– Da jeg hadde kreft første gangen, synes jeg det gikk veldig greit. Da fant de en liten svulst som de tok ut, så fikk jeg strålebehandling og så var det over. Da jeg gikk til første rutinekontroll, så trodde jeg ikke det skulle være noe. Desto større ble sjokket da jeg fikk vite at jeg hadde kreft i det andre brystet også, sier Sidsel til TV 2.

Deler historien i ny TV-serie

Sammen med åtte andre deler Sidsel sin krefthistorie i TV 2-serien «Kampen for livet» som har premiere i kveld.

Hun skal gjennom en operasjon, der de skal fjerne brystvevet og samtidig legge inn en brystprotese. Prosessen blir en psykisk utfordring både for Sidsel og kjæresten Derek.

– Rett før jeg skulle inn å opereres, hadde jeg ikke lyst å ha mikrofonen på meg, for da var jeg redd, forteller hun.

– Jeg slapp dødsangsten

Hun tenker likevel at hun har hatt et litt annet forhold til sykdommen, enn hva hun opplever en del andre har.

– Det pussige var at hvis jeg hørte om andre sin kreft, så kunne jeg begynne å gråte. Men jeg hadde ikke et slikt forhold til min egen kreft. Jeg mobiliserte kanskje uten at jeg var klar over det, og tenkte at «dette kommer til å gå bra», sier hun og legger til:

– Jeg slapp dødsangsten, og det har nok gjort en stor forskjell i forhold til mange andre.

Giftet seg

I dag er Sidsel kreftfri, og lever et travelt og fint liv i Oslo sammen med ektemannen Derek. Kreften har ikke forandret henne noe særlig, men den fikk henne til å skjønne et par ting.

– Jeg fant ut at jeg var mer robust enn det jeg trodde. Også fikk det meg til å bli veldig sikker på at Derek var den jeg ville gifte meg med. Man kommer veldig nær hverandre i en sånn periode, for det var en følelsesmessig berg og dalbane, sier Sidsel.

Da innspillingen av programmet var ferdig giftet Sidsel og Derek seg etter ni år som kjærester.

Sterke historier

I første episode av «Kampen for livet» møter du også Anniken (28) som fikk lymfekreft som 23-åring, samt tre år gamle Ludvig.

I programmet har han hatt leukemi i seks måneder, og det har preget livet til hele familien i Trondheim. I tillegg til bivirkningen av medisin, er det en utfordring både for foreldre og Ludvig at han ikke kan leke sammen med andre barn.

«Kampen for livet» ser du på TV 2 onsdag kl. 21.40.