RANSAKET: Cliff Richards hus ble grundig undersøkt av politiet torsdag. Foto: Scanpix
RANSAKET: Cliff Richards hus ble grundig undersøkt av politiet torsdag. Foto: Scanpix

BBC: Cliff Richard (73) sitt hus ransakes etter sex-anklage 

Berkshire-politiet har hentet flere gjenstander fra popstjernens hus, som avviser anklagene om overgrep. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

BBC skriver at Berkshire-politiet torsdag ransaker popstjernen Sir Cliff Richards (73) eiendom i forbindelse med en eldre sexforbrytelse.

PÅ SCENEN: Cliff Richard oppdrar på 02-Arena i Hamburg 13. mai i år. Foto: AP
PÅ SCENEN: Cliff Richard oppdrar på 02-Arena i Hamburg 13. mai i år. Foto: AP

Avviser anklager

Flere gjenstander er blitt fjernet fra huset.

Richard (73) avviser anklager om overgrep mot en mindreårig gutt på 1980-tallet, melder BBC.

En talsmann for politiet i Berkshire sier at saken dreier seg om en gutt som var under 16 år, og saken skal være datert til 1980-tallet.

– Påstandene er fullstendig falske. Fram til nå har jeg valgt å ikke si noe om anklagene, fordi det bare ville gitt dem ekstra oksygen, uttaler Richards i en pressemelding. 

Ifølge Richards fikk han ingen varsler om ransakelsen, men sier han vil samarbeide med politiet. 

– Jeg vil ikke si mer enn at anklagene er falske før politiet har gjennomført etterforskningen, sier den verdenskjente artisten.  

Det skal ikke være foretatt arrestasjoner i forbindelse med saken. Ifølge Daily Mail skal Cliff Richard være på ferie i Portugal, og er derfor ikke hjemme mens politiet ransaket huset. BBCs reporter i Portugal melder at Richards forlot hjemmet sitt i Portugal torsdag formiddag, sammen med sin søster. 

– Vi kan bekrefte at Thames Valey-politiet i dag har assistert South Yorkshire-politiet med å gjennomføre en ransakelse på en adresse i Sunningdale, Berkshire, sier en talsmann for politiet til nettstedet.

BBC-reporter Dan Johnson skriver på sin Twitter-side at flere sivile politifolk var til stede utenfor porten til huset før ransakelsen. Han har lagt ut bilde av det som skal være sivile politibiler. 

Overgrep på sykehus

Politiet melder at søket ikke er en del av såkalte Operation Yewtree, som Scotland Yard nylig iverksatte for å etterforske eldre anklager om seksuelt misbruk.

Operasjonen ble opprettet i kjølvannet av den mye omtalte Jimmy Savile-skandalenOfre i alderen fem til 75 år ble gjennom en årrekke utsatt for BBC-profilen Saviles overgrep ved offentlige sykehus.

Sir Cliff Richard, som tidligere het Harry Webb, er en av tidenes mestselgende artister.

Richard er kjent for å være dypt kristen, og har siden han var 20 år avstått fra å ha et seksualliv. Han mener det er uetisk å ha sex utenfor ekteskapet, noe han også avstår fra. 

– Jeg har vært forelsket, men ekteskapet er en stor forpliktelse, og det å være artist tar mye tid, har Richards uttalt. 

Han har solgt over 21 millioner album bare i Storbritannia - og over 250 millioner album på verdensbasis. Han ble slått til ridder i 1995.