STREIKEVAKTER: Anniken Walter og Gunnar Kristiansen (tillitsvalgt) går streikevakt utenfor Lillestrøm videregående skole mandag. Ifølge skolens nettside skal elevene møte mandag, men skolestarten for VG2 blir utsatt til tirsdag om streiken fortsetter. Foto: Berit Roald / NTB scanpix
STREIKEVAKTER: Anniken Walter og Gunnar Kristiansen (tillitsvalgt) går streikevakt utenfor Lillestrøm videregående skole mandag. Ifølge skolens nettside skal elevene møte mandag, men skolestarten for VG2 blir utsatt til tirsdag om streiken fortsetter. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Ber elevene møte på tross av streiken

Elever i videregående må stå tidlig opp selv om lærerne fortsatt skulle streike mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

5500 lærere streiker, og skoler i 22 kommuner og 18 fylkeskommuner er rammet.

Mandag er det skolestart for de fleste av landets skoleelever. Om lærerne fortsatt er i streik da, betyr det ikke at elevene får ekstra feriedager.

Må registrere seg

Elever i videregående bes nemlig om å møte opp selv om lærerne fortsatt skulle være i streik.

– De skal møte opp på vanlig måte og bli orientert om løpet videre. Om streiken er avblåst, er jo saken grei. Om streiken fortsetter, vil tilbudet variere fra skole til skole, sier fylkesutdanningssjef Sverre Hollen i Møre og Romsdal til TV 2.

I Møre og Romsdal er 113 lærere tatt ut i streik ved Molde videregående skole og Romsdal videregående skole. Han oppfordrer elever og foresatte til å sjekke skolenes nettsider for informasjon om oppmøtested og tidspunkt.

Undervisningen rammes

En gjennomgang av alle fylkeskommunene som er berørt av streiken, viser at samtlige ber elever i videregående om å møte som normalt.

«Skolenes oppstart går som vanlig. Alle elever møter til første skoledag som planlagt. Elevene vil få informasjon om hva som vil skje fremover når de møter på skolen», heter det i en melding på nettsiden til Telemark fylkeskommune.

«Undervisning som det er mulig å gjennomføre går som normalt. Det blir gitt undervisning i de fagene og timene hvor lærerne ikke er tatt ut i streik. Det blir ikke gitt undervisning der lærerne er i streik», står det videre.

Ventelister

I Buskerud er lærere ved to videregående skoler tatt ut i streik. Åssiden videregående skole i Drammen opplyser på sine nettsider at alle elever skal møte på skolen for registrering og bekreftelse på mottatt skoleplass selv om nesten halvparten av lærerne er tatt ut i streik.

– Skolen vår har som vanlig lange ventelister. Det er derfor viktig å få registrert hvorvidt elever som har takket ja til skoleplass faktisk har tenkt å benytte plassen sin, sier rektor Ann-Mari Henriksen.

Beskjeden er stort sett den samme fra alle fylkeskommunene som er rammet av streiken. Lillestrøm videregående skole opplyser imidlertid at skolestarten utsettes til tirsdag for elever i VG2 om streiken fortsetter.

Alle elever oppfordres til å sjekke nettsiden til sin skole for beskjed om tid og sted for oppmøte.