BYRÅD: Henning Warlo ble presentert som en av Bergens to nye byråder torsdag. Foto: Chris Ronald Hermansen/TV 2
BYRÅD: Henning Warlo ble presentert som en av Bergens to nye byråder torsdag. Foto: Chris Ronald Hermansen/TV 2

Henning Warloe gjør comeback

BERGEN (TV 2): Henning Warloe (H) blir byråd for Byutvikling, klima og miljø i Bergen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Byrådsleder i Bergen, Ragnhild Stolt-Nielsen, utnevnte torsdag Henning Warloe (H) og Eiler Macody Lund (FrP) til nye byråder. 

Warloe trer inn som byråd for Byutvikling, klima og miljø, mens Macody Lund blir ny byråd for Sosial, bolig og områdesatsing. 

Håper på tilgivelse

Warloe satt som byråd i perioden fra 2003 - 2009, da han gikk inn i rikspolitikken. Rikspolitikken tok en brå slutt i 2012, da han ble siktet og senere dømt for anskaffelse og bruk av narkotika.

På spørsmål om Warloe tror narkodommen kommer til å forfølge han i den nye jobben, svarer han følgende: 

– I likhet med Petter Northug og hans sak, så håper jeg det er rom for at også politikere kan få tilgivelse, sier han til TV 2. 

– Tror du det blir vanskelig å få tillit? 

– Det kan jeg ikke vite, men jeg håper ikke det blir et problem. Jeg vil jobbe hver dag for å gjenvinne tillit, og gjøre en best mulig jobb for Bergen. 

– Ettertraktet politiker

Byrådsleder Ragnhild Stolt-Nielsen mener Warloe er en ettertraktet politiker blant bergenserne. 

– I denne perioden hvor vi har manglet to byråder har jeg flere ganger blitt stoppet på gaten av byens borgere, og de har spurt: «Er det ikke på tide at du får Warloe tilbake i byråd». Det forteller meg at Henning er en veldig populær mann i byen, og at han er ettertraktet som politiker blant bergenserne, sier Stolt-Nielsen.

Hun sier videre at narkodommen er et tilbakelagt kapittel som ikke var aktuelt å hefte seg ved da de skulle finne kandidater. 

– Henning har bred politisk erfaring, og har alle de egenskapene som skal til for å lede et så viktig felt som byutvikling er for Bergen. Jeg ble veldig glad da han takket ja til jobben, sier byrådslederen. 

Warloe har tidligere fortalt TV 2 at han har vært redd for fordømmelse fra venner og kolleger, og i 2012 trodde han at han mest sannsynlig var ferdig i politikken. 

Statsminister Erna Solberg synes det er fint at Warloe har fått mulighet til å komme tilbake. 

– Det er ikke slik at man kan fortsette som ingenting har skjedd når man har brutt noe som er grunnleggende i vår politikk når man er tillitsvalgt og stortingsrepresentant, nemlig nulltoleranse for narkotikabruk. Men jeg har også sagt at det alltid er rom for folk til å komme tilbake, og det synes jeg er fint at han har fått muligheten til i dag, sier Erna Solberg til TV 2.